Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă în privința tulpinii Omicron: ”Probabilitatea să se răspândească la nivel mondial este ridicată”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), anunț îngrijorător cu privire la răspândirea noii tulpini Omicron!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut un anunț îngrijorător cu privire la noua variantp Omicron a COVID-19, care prezintă ”un risc foarte ridicat' la nivel mondial”. Reprezentanții OMS au ținut să transmită, luni, faptul că sunt numeroase incertitudini în ce priveşte periculozitatea şi transmisibilitatea variantei.

"Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces asociat variantei Omicron", a transmis conducerea OMS într-un document tehnic publicat luni. De altfel, în documentul respectiv sunt recomandări pentru autorități, pentru a încerca să împiedice răspândirea noii variante virale, notează France Presse.

Citeste si: Ce spune Alexandru Rafila despre simptomele variantei Omicron: ”Se transmite foarte repede. Atât cunoaștem”

"Având în vedere mutaţiile care ar putea să confere un potenţial de ocolire a răspunsului imunitar şi, posibil, să ofere un avantaj în termeni de transmisibilitate, probabilitatea ca Omicron să se răspândească la nivel mondial este ridicată", a mai transmis OMS.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

" În funcţie de aceste caracteristici, ar putea să existe vârfuri viitoare de COVID-19, cu potenţiale consecinţe severe în funcţie de diferiţi factori şi, în special, de locurile unde aceste vârfuri s-ar produce", au mai precizat reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), anunț îngrijorător cu privire la răspândirea noii tulpini Omicron

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), anunț îngrijorător cu privire la răspândirea noii tulpini Omicron

[Sursa foto: PixaBay]

Organizația Mondială a Sănătății a dat verdictul: Care este mai contagioasă – Delta sau Omicron?

După foarte multe întrebări, OMS s-a pronunțat. "Peste 99% din cazurile din întreaga lume se datorează variantei Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate", a explicat luni, la CNBC, Soumya Swaminathan, cercetător șef al OMS. "Cred că aceasta este prioritatea noastră în timp ce așteptăm să aflăm mai multe despre varianta Omicron”, a mai spus expertul.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 29 noiembrie 2021. Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în scădere. Câte infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

Specialiștii străini în sănătate sunt îngrijorați de transmisibilitatea variantei Omicron, ținând cont de numărul neobișnuit de mutații și profilul, care diferă de variantele anterioare care au provocat îngrijorare.

" Profilul mutațiilor sugerează cu tărie că va avea un avantaj în ceea ce privește transmisibilitatea și că ar putea eluda protecția imunitară pe care ați putea-o obține, de exemplu, de la anticorpii monoclonali sau de la plasma convalescentă, după ce o persoană a fost infectată și, posibil, chiar împotriva unora dintre anticorpii induși de vaccin", a transmis, duminică, dr. Anthony Fauci, expert american în boli infecțioase, în cadrul emisiunii "Meet the Press" de la NBC.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies