Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii susține că pandemia este departe de a se încheia.

Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia
Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia[Sursa foto: pexels]
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că pandemia este departe de a se încheia.

Pandemia de COVID-19 nu s-a terminat

În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al OMS trage un semnal de alarmă și susține că pandemia de coronavirus este departe de a se încheia.

Cu toate acestea, există mai multe motive de optimism, scăderea numărului cazurilor și al deceselor.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății a ajuns la o concluzie în ceea ce privește originea virusului SARS-CoV-2

„Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia. Totuşi, avem multe motive de optimism. Scăderea numărului cazurilor şi al deceselor în primele două luni ale anului arată că virusul şi variantele sale pot fi oprite. Şi noi dorim să vedem societăţile şi economiile redeschise, precum şi reluarea comerţului şi turismului, dar în acest moment unităţile de terapie intensivă din multe ţări sunt copleşite şi oamenii mor- şi este ceva complet evitabil”, a declarat Tedros Ghebreyesus.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Organizaţia Mondiale a Sănătăţii trage un semnal de alaramă: Pandemia COVID-19 este departe de a se încheia

În continuare, acesta a mai adăugat că în unele țări, chiar dacă situația este una extrem de dramatică, cluburile și restaurantele sunt pline, iar oamenii nu țin cont de regulile impuse de autorități.

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății recomandă în continuare vaccinarea cu AstraZeneca: „Nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”

„Unii oameni par să creadă că dacă sunt relativ tineri nu se întâmplă nimic dacă iau COVID-19”, a adăugat Tedros.

Până luni, 12 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.008.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.323 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 333 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies