Panică mare la granița României cu Ucraina. Au fost depistate primele cazuri de difterie, boala care poate provoca moartea

Panică mare la granița României cu Ucraina după ce a fost depistată o epidemie de difterie în Ucraina, chiar în apropierea țării noastre.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Țara vecină este în alertă din cauza epidemiei de difeterie, iar stocurile de vaccinuri au fost actualizate.

Citeste si: Cel mai politicos tâlhar! Imaginile cu el au devenit virale! „Doamnă, nu vreau banii dumneavostră”

Citeste si: Sfârșit cumplit! Un bărbat din Buzău s-a spânzurat de față cu cei trei copii

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Două spitale din București au rămas fără căldură și apă timp de 3 zile! Cine plăteșete pentru suferința micuților pacienți

Panică mare la granița României cu Ucraina. Au fost depistate primele cazuri de difterie, boala care poate provoca moartea

Ministerul Afacerilor Externe a avertizat pe 9 noiembrie că în regiuni din Ucraina, aflate la granița cu țara noastră, s-au înregistrat mai multe cazuri de difterie.

Minorii care nu au fost vaccinați conform programului nu vor avea voie să participe la grădinițe și școli, informează unian.info.

În acest caz, Ministerul Sănătății din România a reacționat instant și a cerut direcțiilor de sănătate publică din nord-estul țării să ia măsuri severe.
Primele cazuri de difetrie au fost semnalate încă din vară, când au început o amplă campanie de vaccinare. În 29 octombrie 2019 medicii raportau un record de 20 de cazuri de difterie în țara vecină.

Ultimele cazuri din țara noastră au fost înregistrate acum 40 de ani, iar medicii ne oferă câteva informații importante despre această bolaă gravă care poate provoca moartea. Medicul Tudor Ciuhodaru a scris într-o postare pe Facebook detalii importante despre această boală.

Sursa de infecție este reprezentată de om- contagios chiar înainte de debutul clinic (în perioada de incubație de 2-7 zile), bolnav (contagios pe toată durata bolii, chiar din prima zi!!!), convalescenți (până la 3 luni). Antibioticele reduc perioada de contagiozitate. Purtătorii aparent sănătoşi (faringieni, nazali) (1-5% din populaţie); sunt de obicei persoane cu infecţii ale căilor respiratorii superioare.

Receptivitatea la infecţie este maximă între 2 şi 5 ani şi scade treptat până la vârsta adolescenţei (ca urmare a vaccinării sau ca o consecinţă a infecţiei naturale); copiii sub 6 luni, născuţi din mame imune, nu se îmbolnavesc. Difteria nu lasă imunitate de durată, scrie medicul pe pagina lui de Facebook, conform Libertatea.

Urmatorul articol
Citește și:

O femeie din Vâlcea a născut singură, acasă! Ambulanţa SMURD nu a putut ajunge

Carmen de la Sălciua, prima declarație despre relația cu Culiță Sterp, după ce a fost la nunta surorii lui: „E un întreg circ. Am fost jignită și aspru judecată”

Super-alimentul care poate fi consumat fără limită! Nu îngrașă și are beneficii uluitoare pentru organismul nostru

Mesajul revoltător al unui șofer de TIR supărat că nu l-a ajutat nimeni să schimbe un bec: „Urâtă nație de oameni suntem. Foarte urâtă."

Andreea Antonescu, din nou singură! S-a despărțit de iubitul ei, Ștefan Manolache

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies