Papa Francisc, la plecarea din România: „Nu am văzut așa ceva niciodată”

Papa Francisc a transmis un mesaj în avionul spre Vatican, după ce a plecat din România.

Distribuie pe:

Autor: M.V.

fara descriere

La scurt timp după ce a plecat din România, Papa Francisc a transmis un mesaj pe contul său de Twitter.

Suveranul Pontif a impresionat pe toată lumea datorită cuvintelor pe care le-a scris. Papa Francisc a spus că se roagă la Fecioara Maria să îi călăuzească pe români pe calea credinței. Suveranul Pontif s-a întors la Vatican, după o vizită istorică, de trei zile.

„Fecioara Maria să-și întindă ocrotirea ei de mamă peste toți cetățenii României care, în decursul istoriei, și-au pus întotdeauna încrederea în mijlocirea ei. Fecioarei Maria vă încredințez pe voi toți și mă rog pentru ca ea să vă călăuzească pe calea credinței", a scris Papa Francisc, în română.

Ce spune Papa Francisc despre românii plecați în străinătate

În plus, Papa Francisc i-a impresionat pe jurnaliștii aflați în avionul spre Vatican.

Citeste si: Raluca Podea, reacție acidă la adresa lui Florin și Brigitte Pastramă, după ce s-au căsătorit! ”Să te vinzi atât de ieftin, să faci niște lucruri pentru bani...”

Citeste si: Alerta meteo se menține: cod PORTOCALIU de vijelii și grindină în jumătate de țară

Citeste si: Bat clopotele de nuntă pentru Lili Sandu! A fost cerută în căsătorie

„Din cauza vremii, am fost nevoit ieri să merg cu mașina, 2 ore și 40 de minute. A fost un dar de la Dumnezeu! Am văzut un peisaj foarte frumos, cum nu am mai văzut! Am traversat toată Transilvania! Este o frumusețe, nu am mai văzut niciodată așa ceva! Și astăzi, când am mers spre Blaj, același lucru: foarte, foarte frumos!", a spus Papa Francisc, potrivit observator.tv.

Papa Francisc le-a vorbit jurnaliștilor și despre greutăţile românilor din străinătate, dar şi despre finanţele mondiale şi consumerism.

„Toate acestea mă duc cu gândul la dragostea faţă de familie, pentru că depărtarea nu este un lucru frumos. Există nostalgia regăsirilor. Aşa cum am mai spus, am primit o petiţie de la o femeie care munceşte în străinătate pentru a-şi ajuta familia. Acest lucru este mereu dureros. Dar de ce a plecat? Nu pentru turism, ci de nevoie. De multe ori, nu este din vina ţărilor, ci este rezultatul unei politici mondiale”, a mai spus Suveranul Pontif.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate