
In articol:
Subiectul „educție” este unul discutat aproape zilnic în ultima vreme, asta pentru că țara s-a împărțit în dou: există o serie de părinți care nu vor să-ți trimită copiii la școală e teama îmbolnăvirii cu coronavirus și există o serie de părinți care consideră că școala trebuie făcută așa cum s-a făcut înainte de pandemie.
Astfel, părinții care nu vor să își trimită copiii la școală riscă să fie pedepsiți. Ei pot primi amenzi de la 100 la 1000 de lei, pot presta muncă în folosul societăţii şi pot risca să li se întocmească şi dosar penal.„Dreptul la educaţie al copilului nu este ceva opţional, este ceva stabilit prin constituţia României şi oricine încalcă acest drept răspunde.
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
Citeste si: Ruxandra Garofeanu a murit. Este doliu în televiziunea din România - bzi.ro
Această raspundere vine în conformitate cu prevederile din două legi importante, Codul Penal. articolul 380 şi articolul 360 din Legea Educaţiei Naţionale.", a declarat pentru Antena 3 Marius Nistor, liderul Federaţiei Sindicale "Spiru Haret".
Părinții se lovesc de sistem
Iulian Cristache, preşedintele Asociaţiei Părinţilor spune că sunt anumiți părinți cu copii bolnavi care au nevoie de o adeverință de la medicul de familie, însă nimeni nu știe cum ar trebui să fie eliberate aceste adeverințe.
„Dacă un copil are o boală asociată, părinţii pot merge la medicul specialist să îi elibereze o adeverinţă, numai că la nivelul sistemului sanitar nu se ştie cum trebuie să se elibereze aceste adeverinţe.
Mă sună părinţii care se duc la directori, se duc la medicii de familie şi nimeni nu ştie acest lucru. Trebuia o normă metodologică despre acest lucru sau o informare directă între Direcţia de Sănătate Publică, astfel încât să se ştie cum se procedeaza în acest moment.", a declarat Iulian Cristache - preşedintele Asociaţiei Părinţilor.