Cum vor începe cursurile noului an şcolar în fiecare localitate din România. Scenariile se aplică în funcție de incidenţa cazurilor de COVID-19. HARTĂ

Ministerul Sănătății a publicat, luni, 7 septembrie, lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia, unitățile de învățământ vor funcționa după unul dintre cele trei scenarii propuse de Guvern.

HARTA incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România
Autor: Loredana Dobre

In articol:

HARTA incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România
HARTA incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România

Ministerul Sănătăţii a publicat harta incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Astfel că, în majoritatea orașelor scenariul va fi verde, ceea ce implică prezenţa fizică a elevilor la cursuri.

În Bucureşti incidenţa cazurilor de COVID-19 la 1.000

de locuitori este de 1,12, ceea ce încadrează Capitala în scenariul al doilea, galben, adică între 1- 3 cazuri, privind revenirea copiilor la cursuri.

Tot în scenariul 2 se încadrează Alba Iulia, Bacău, Oradea, Brașov, Brăila, Buzău, Târgoviște, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Iași, Piatra Neamț, Ploiești, Tulcea, Vaslui și Râmnicu Vâlcea.

Ministerul Sănătăţii mai arată că, la nivelul ţării, în scenariul roşu se situează 43 de localităţi. Cea mai mare incidență este în comuna Șiștarovăț, din Arad – 52,2 la mia de locuitori. În orașul Făurei, județul Brăila, incidența este de 11,12 la mia de locuitori. În Bacău, localitatea Ungureni are o incidență de 23,6/1.000.

Citeste si: „Să nu regret după, că de rușine și jenă, n-am încercat să fac totul posibil" Prima imagine cu Viorel Lis, în scanulul cu rotile- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Citeste si: Se amână începerea școlii până la 1 octombrie? Anunț important făcut de premierul Ludovic Orban

Citeste si: România a depășit pragul de 95.000 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Zeci de noi decese din cauza Covid-19, în ultimele 24 de ore

Citeste si: Reguli noi pentru redeschiderea școlilor! Care sunt țările unde elevii încep școala de la 1 septembrie

Până în 10 septembrie, pe baza situației furnizate de DSP, consiliul de administrație al unității de învățământ va propune Inspectoratului Școlar Județean/al Municipiului București aplicarea unuia dintre cele trei scenarii.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă.

Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătăţii arată că, la nivelul ţării, în scenariul roşu se situează 43 de localităţi, 410 în galben și 2.728 în verde. VEZI AICI HARTA cu  lista localităților, publicată de Ministerul Sănătății.

Ce reprezintă fiecare scenariu în parte

Criteriul epidemiologic în baza căruia instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

Scenariul 1, sau scenariul verde: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

Scenariul 2, sau scenariul galben: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3, sau scenariul roșu: Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/ lecții online

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Moartea șocantă a unui tânăr! S-a pozat cu iubita lui pentru ultima dată cu doar câteva minute înainte de tragedie

Cine este David, băiatul care a filmat cum o copilă de 13 ani este snopită în bătaie și scuipată de alte patru fete FOTO

George Burcea iubește din nou?! Actorul a sărutat-o pe Viviana Sposub în fața tuturor. Imaginile vorbesc de la sine

5 zodii trebuie să evite orice conflict mâine. Peștii sunt orbiți de orgolii și interese

Veste șoc despre ALEXANDRU ARȘINEL! Anunțul cumplit venit chiar acum: NU putem spune dacă mai trăieşte

Cum arată Cristina Pucean fără machiaj. Vedeta s-a demachiat în fața fanilor

Victorie pentru Udrea! Incredibil: Manevra de la Târgșor a dat roade

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies