WowNews logo WOWnews
Stories
Pasca RAW! Reteta delicioasa si aromata, fara faina, zahar, oua sau lactate!

Stiri

Pasca RAW! Reteta delicioasa si aromata, fara faina, zahar, oua sau lactate!

Fiindcă se apropie cu pasi repezi sarbatorile pascale, bucatarul chef de la Restaurantul Cucina da Pietro s-a gândit sa ne împărtăşească secretele ingredientelor şi reţetelor pentru evenimentul pascal, o pasca vegana, aromata fină şi catifelata pentru prepararea fainii din seminţe şi fulgi de ovăz folosita la prepararea blatului cât şi a cremei din interior. Pentru acest preparat folosiţi un blender şi veţi vedea cât de simplu se face un desert sănătos, rapid şi care nu conţine faina , zahar ,ouă şi lactate.

Ingrediente:
- 70 g seminţe de floarea soarelui decorticate
- 70 g fulgi mici de ovăz
- pasta de stafide (100 g stafide, 100 g apă, 1 linguriţă psyllium)
Crema de interior:
- 100g caju
- 100 ml apă
- 4 smochine
- 2 linguri psyllium
- zeama de la 1/2 lămâi
- 10g pudră de vanilie
- 1 coajă de portocală bio
Pentru ornat:
- goji
- caju
- stafide

 

Preparare:
1. Mărunţim în blender seminţe de floarea soarelui decorticate şi fulgii de ovăz.
2. Pregătim în blender pasta de stafide.
3. Amestecăm făina cu 2-4 linguri de pasta de stafide, adăugăm încă o lingură de psyllium, încă o linguriţă de vanilie pudră şi amestecăm bine, până se leagă compoziţia.


4. Restul pastei de stafide rămasă în blender, se va amesteca cu toate ingredientele pentru cremă din interior.
Se mai adaugă 100 ml apă dacă mai este necesar. Se mixează pana crema devine omogena.
5.- În două cercuri culinare, unul de aproximativ 12 cm şi încă unul mai mic de aproximativ 10 cm, se presează compoziţia în aşa fel încât pasca să aibă şi pereţi interiori.
6. Scoatele cercurile culinare şi adăugaţi crema în interior.

7. Ornaţi cu caju, goji şi stafide.
8. Dacă va rămâne compozitie, puteţi asambla încă 1-2 bucăţi sau o pască mai mare.