Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva COVID-19! Ce mesaj le-a transmis enoriașilor: „Să urmeze sfatul medicilor”

Patriarhul Daniel a confrimat că s-a imunizat împotriva coronavirusului.

Autor: Clara Ionescu

In articol:

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a confirmat miercuri, 24 noiembrie 2021, că s-a vaccinat împotriva virusului COVID-19. Patriarhul Daniel a făcut această dezvăluire în fața jurnaliștilor, la Parlament, acolo unde s-a aflat pentru ședința solemnă a legislativului cu ocazia Zilei Naționale.

„Sigur, m-am vaccinat, gata”, a fost răspunsul dat de Patriarhul Daniel în fața reporterilor.

El a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la tipul de vaccin cu care s-a imunizat, deoarece sunt „date confidențiale”. Întrebat ce mesaj le transmiste enoriașilor, Patriarhul BOR i-a îndemnat pe credincioși „să urmeze sfatul medicilor”.

Citeste si: Patriarhul Daniel, mesaj pentru români în ziua cu cei mulți pacienți COVID la ATI: „Patriarhia îndeamnă toţi credincioşii să...”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a confirmat cele spuse de Patriarhul Daniel. El a transmis un mesaj oficial, în care a afirmat că s-a vaccinat.

Citeste si: Fostul soț al Mihaelei Rădulescu, dezvăluire incredibilă despre ea: Am prins-o în pat cu...- bzi.ro

„Vă pot transmite oficial că Părintele Patriarh a confirmat astăzi, într-o scurtă întâlnire cu presa, la ieșirea din Parlament, că s-a vaccinat. Poziția favorabilă a BOR față de vaccinarea în sine ca act medical profilactic și benevol este deja foarte bine cunoscută”, a anunțat Vasile Bănescu, către presă.

patriarhul daniel

Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva coronavirusului 

[Sursa foto: Captura Video]

Motivul pentru care Patriarhul Daniel s-a vaccinat abia acum

În urmă cu mai bine de cinci luni de zile, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR, a anunțat pentru un post de televiziune motivul pentru care Preafericitul nu s-a imunizat împotriva virusului. Vasile Bănescu a afirmat că Patriarhul Daniel nu avea recomandarea medicului. El a mai adăugat că în momentul în care se va vaccina, Patriarhul BOR va anunța oficial acest lucru.

„Preafericitul Părinte Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar, gratuit și sigur al actului de vaccinare, precum și la faptulul că acesta este un drept, nu o obligație.” Dacă va decide, într-adevăr, să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării riguroase a principiilor de natură etică: consimţământul informat al persoanei, descrierea clară a beneficiilor şi a riscurilor, asumarea responsabilității concrete în cazul în care vaccinarea produce efecte adverse asupra sănătății persoanei vaccinate”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, pentru RTV.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Octavian Jurma susține că un lockdown este singura salvare a României: „Numărul de decese va continua să crească”

Patriarhul Daniel, mesaj pentru români în ziua cu cei mulți pacienți COVID la ATI: „Patriarhia îndeamnă toţi credincioşii să...”

Anchetă Recorder, despre sistemul prin care Biserica Ortodoxă Română construiește biserici din bani publici. Legături la nivel înalt. Prima reacție a BOR și prima demisie

Veștile sunt bune! Acești nativi vor avea parte de surprize

Schimbare totală pentru certificatul verde! Anunțul făcut în direct la Antena 3. ESTE BOMBA SERII

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Bucurie fără margini în showbiz-ul românesc. Vedeta noastră devine iar părinte. Mesajul care topește inimile tuturor

EXCLUSIV | Amintire genială a lui Rică Răducanu: „Șprițul era repriza a treia”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies