Pensiile speciale nu vor dispărea! Incredibil, cât este acum cea mai mare pensie specială

Premierul Ludovic Orban a anunțat că pensiile speciale nu pot dispărea.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriere


In articol:

Premierul Ludovic Orban a declarat că magistrații de la Curtea Constituțională nu sunt de acord cu desființarea pensiilor speciale. Ludovic Orban a explicat că decizia este luată în special pentru doi judecători care beneficiază de ”dublă pensie specială”, mai exact cea de magistrat și cea de parlamentar.

”Nu poate cineva care este beneficiar al pensiei speciale, fie ca parlamentar, fie oameni care au lucrat în justiţie şi care au pensie specială ca urmare a carierei în justiţie. Cred că sunt doi dintre ei care au dublă pensie specială. Aceştia sunt cei care au decis neconstituţionalitatea actului normativ”, a declarat Ludovic Orban într-un interviu la o emisiune tv.

Citeste si: Ludovic Orban, un nou anunț despre pensiile românilor: „Vor crește...”

fara descriere

Totuși, Ludovic Orban a precizat că liberalii vor veni cu un nou proiect de lege în Parlament privind pensiile speciale.

Liberalii au făcut o serie de modificări la o ordonanță a guvernului prin care vor să impoziteze pensiile speciale cu până la 95%, însă îi exceptează de la această măsură pe militari și polițiști, adică pe majoritatea beneficiarilor acestor pensii.

Citeste si: Vești proaste pentru români! Anunțul făcut de Ludovic Orban: „Vom fi puși în situația în care…”

Cine primește cea mai mare pensie specială

În prezent, cea mai mare pensie specială este de 77.000 de lei și este ăncasată de un comandant de penistenciar din perioada comunistă. Despre cel care încasează cea mai mare pensie special a vorbit, în urmă cu câteva luni, deputatul PNL Florin Roman.

Citeste si: Ludovic Orban anunță creșterea alocațiilor pentru copii. „Cu cât ne va permite situația bugetară”

"Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre", a declarat Roman în plenul Camerei Deputaţilor despre cea mai mare pensie specială.  Vezi AICI povestea lui Gheorghe Bălășoiu, bărbatul cu cea mai mare pensie specială

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate