Petrică Mîțu Stoian, familia secretă! Interpretul era nepotul artistei supranumite ”Tezaurul Uman Viu”! Dezvăluiri exclusive

Petrică Mîțu Stoian a fost un interpret cunoscut în toată România însă puțină lume știe că acesta a fost nepotul unei artiste uriașe, care însă a refuzat celebritatea.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Petrică Mîțu Stoian a vorbit rar despre familia lui, deși avea cu ce se mândri. Artistul, care s-a născut în comuna Isverna, județul Mehedinți, a fost nepotul Domnicăi Trop, în vârstă de 83 de ani, o artistă incredibilă care a refuzat să-și părăsească locurile natale deși a câștigat locul 1 la festivalul

”Cântarea României” și i-a impresionat cu vocea ei pe Ion Dolănescu sau Maria Ciobanu.

Domnica Trop către dirijorul Paraschiv Oprea: ”Nu mai dați așa din mâini”

Domnica Trop, supranumită ”Ciocârlia din Munții Mehedințiului”, este considerată o adevărată comoară a folclorului românesc în formă brută, neprelucrată și nealetartă de trecerea timpului. Domnica Trop are propriul festival, care-i poartă numele și care are loc de 10 ani încoace, în Gorj. De asemenea, în 2013, Comisia Națională pentru Salvgradarea Patrimoniului Cultural Imaterial i-a acordat Domnicăi titlul de ”Tezaur Uman Viu UNESCO”.

Citeste si: Petrica Mîțu Stoian, umilit de autorități, înainte să moară! L-au băgat în șomaj tehnic și a fost nevoit să se pensioneze! Ce salariu avea artistul? EXCLUSIV

Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian nu se recomandă nici azi ca artistă sau interpretă populară ci ca ciobăniță, asta pentru că a învățat să cânte pe vremea când mergea la pășunat cu

oile și caprele iar atunci când i s-a oferit șansa să rămână în București, a refuzat, preferând să rămână pe meleagurile natale.

Domnica Trop

Domnica Trop, supranumită Tezaurul Uman Viu

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Domnica Trop și-a început cariera la 19 ani, iar la 27 de ani a fost chemată la București. În anii 70, ea a fost invitată să cânte la un concert la care dirijor era marele Parschiv Oprea.

Domnica l-a privit încurcată și i-a spus: ”Nu mai dați așa din mâini că mă încurcați”.

Citeste si: S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian! Procurorii s-au autosesizat

Mătușa lui Mîțu Stoian trăiește dintr-o pensie de câteva sute de lei

Descoperită de învățătorul Vasile Căpăstraru, Domnica a fost prezentată de acesta soliștilor Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, aflați în turneu la Isverna.

Dolănescu a fost pur și simplu fermecat de vocea femeii și a invitat-o la București, la radio. Aici a cunoscut-o pe realizatoarea Marioara Murărescu, prin intermediul căreia a ajuns să înregistreze pentru televiziune.

Domnica Trop

Domnica Trop, mătușa lui Petrică Mîțu Stoian

Domnica Trop, trăiește astăzi dintr-o pensie de câteva sute de lei și a povestit, într-un interviu, cum a refuzat ”Capitala”. Ea a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care a preferat să se întoarcă în satul natal a fost pentru a-și salva căsnicia. „Soţul meu, într-o seară mi-a spus pe şleau: Auzi Domnică, nici eu nu rămân în Bucureşti, nici tu. Dacă cumva tu îţi găseşti pe aici vreun cântăreţ şi te duci cu el, eu ce fac? Eu rămân un derbedeu, fără soţie, fără familie. Lasă că mai bine ne întoarcem la Isverna”.   Cei doi au rămas împreună toată viața și au avut trei fete.

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Fotografie foarte rară cu sora lui Petrică Mîțu Stoian. Ea se va ocupa de înmormântarea regretatului artist

Promisiunea pe care Petrică Mîțu Stoian i-a făcut-o băiatului său de suflet, înainte să moară: ”A sperat ca Alin să-i ducă cântecul mai departe”

Cum ar fi vrut Petrică Mîțu Stoian să fie înmormântarea lui. Și-a cântat sfârșitul într-o melodie: ”Jucați, lume, chiuiți, pe mine mă pomeniți”

Ei vor avea parte de tot ce își doresc! Astrele anunță pași importanți în viețile nativilor

Nu va mai fi Certificat Verde! Rafila a anunțat cum se va numi. Răsturnare de situație

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Dragnea în închisoare. Colegii de celulă i-au dezvăluit marele secret

Situație disperată pentru campionii României la rugby! „Nu știm când vom ajunge acasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies