Pierdere uriașă pentru România. Adrian Năstase a făcut anunțul dureros. „Regret profund”

O personalitate importantă din România s-a stins din viață.

Paraschiva Bădescu a murit
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Ambasadoarea Paraschiva Bădescu a încetat din viață. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de fostul politician Adrian Năstase, pe blogul său. El a avut doar cuvinte de laudă la adresa ambasadoarei Paraschiva Bădescu, despre care spune că a avut realizări notabile de-a lungul vieții. 

„Alături de colegii mei din Fundația Europeană Titulescu am aflat, cu profund regret, trecerea în neființă a doamnei ambasador dr.

Paraschiva Bădescu, membră a Consiliului FET. Absolventă a Facultăţii de Filologie, d-na Bădescu a intrat în MAE în 1961, instituţie căreia i-a rămas fidelă timp de aproape 50 de ani. Numele său a fost asociat indiscutabil de participarea la activităţile OSCE.

Citeste si: ÎPS Teodosie, neînfricat în fața Covid-19. Arhiepiscopul Tomisului aşteaptă 10.000 de oameni la slujba de Bobotează: „Invit și Jandarmeria și Poliția”

În 1992, in perioada in care conduceam Ministerul Afacerilor externe, doamna Bădescu a fost numită adjunctă a şefului Departamentului CSCE (Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa) şi alte instituţii euro-atlantice din cadrul MAE, iar în 1993 şi-a început activitatea în cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, îndeplinind şi funcţia de însărcinat cu afaceri a.i.”, a scris Adrian Năstase.

Citeste si: Incendiar! Acuzații extrem de grave la adresa europarlamentarului Dragoș Benea!- bzi.ro

„La 20 decembrie 2012, d-na Bădescu a primit Medalia OSCE în semn de recunoaştere a serviciilor deosebite şi profesionalismului activităţii în slujba acestei organizaţii, în calitate de şef al misiunilor OSCE în Turkmenistan şi Muntenegru. Doamna ambasador Bădescu a avut o activitate îndelungată în cadrul FET, manifestând întotdeauna profesionalism și competență în cadrul evenimentelor la care a participat.  Transmit, pe această cale, sincere condoleanțe familiei îndoliate”, a mai scris Adrian Năstase pe blogul său.

Paraschiva Bădescu, cariera profesională

Paraschiva Bădescu a fost ambasador în Turmekistan, adjuncta șefului OSCE în Serbia și Muntenegru și ambasadoare în Muntenegru. Ea şi-a început cariera diplomatică în anul 1961. Paraschiva Bădescu a făcut parte din echipa României la 5 sesiuni ale Adunării Generale ONU. Pentru o lungă perioadă de timp, Paraschiva Bădescu a fost singura femeie ambasador din Ministerul român al Afacerilor Externe.

Citeste si: Și-a omorât soția și a fost eliberat după ce a executat doar o parte din pedeapsă! Procurorii sunt convinși că bărbatul s-a schimbat

În 1992, doamna Bădescu a fost numită adjunctă a şefului Departamentului CSCE (Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa), iar în anul 1993 şi-a început activitatea în cadrul Misiunii Permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena.

Paraschiva Bădescu a fost ambasador al OSCE în Turkmenistan (2000-2004), apoi adjuncta şefului misiunii OSCE în Serbia şi Muntenegru (2005-2006) şi ambasadoare a aceleiaşi organizaţii în Muntenegru (2006-2010). Paraschiva Bădescu a fost prima, şi pentru o lungă perioadă de timp, singura femeie desemnată în calitate de şef de misiune OSCE.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Primele imagini cu concurenții Survivor în Dominicană! Surpriză uriașă în echipa Faimoșilor: S-a alăturat o concurentă nouă FOTO

Alexandru Cumpănaşu, dezvăluiri stupefiante despre relațiile sexuale avute cu profesoare, în școala generală: „Să vă aduc aminte de sexul prin toaletă?“ Ce le-a putut povesti...

Răsturnare de situație! Tanya Roberts trăiește, deși reprezentantul actriței a anunțat luni decesul ei

Horoscop Zilnic Duminică 16 Mai 2021: Astăzi puteți simți o dorință puternică de a începe un nou proiect sau o nouă colaborare

Calendar Ortodox 16 mai 2021. Cei mai mari sfinți pe care i-a dat Moldova

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Începe un nou război mondial? Prima putere nucleară care i-a declarat război Israelului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies