WowNews logo WOWnews
Stories
Plăcintă cu dovleac: Rețetă simplă și gust autentic de toamnă

Diverse

Plăcintă cu dovleac: Rețetă simplă și gust autentic de toamnă

Plăcinta cu dovleac este un desert clasic, perfect pentru a savura aromele bogate ale toamnei.

Combinația de dovleac dulce, scorțișoară caldă și aluat fraged fac parte din gustul copilăriei trăite autentic.

 Rețetă de plăcintă cu dovleac

Ingrediente:

Citeste si: Lia izbucnește în plâns după cearta dintre Robert și Daniel! „Se ceartă ei doi, dar eu ce treabă am?”. Aflați de la ce a pornit totul în ediția din „Casa iubirii” de vineri, 24 octombrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

  • 1kg dovleac ras
  • 150g unt sau ulei de floarea soarelui
  • 120g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 400g foi de plăcintă
  • 30g zahăr pudră
  • Un praf de sare

Citește și: Cum se prepară prăjitura Nașa și Fina. Rețeta desertului spectaculos care face furori pe TikTok

Mod de preparare:

Pentru început pregătiți umplutura deoarece are nevoie de timp de răcire. Spălați, curățați și râdeți dovleacul.

Puneți pe foc un vas, adăugați dovleacul ras, untul tăiat cubulețe, zahărul și zahărul vanilinat.

Lăsați pe foc până se topește untul, iar dovleacul se înmoaie. Amestecați din când în când. După ce s-a topit untul și s-a înmuiat dovleacul, luați de pe foc și lăsați la răcit, apoi pregătiți foile.

Într-un bol, adăugați făina, sarea, oul, uleiul, oțetul și apă călduță. Amestecați și frământați până obțineți o cocă. Formați o bilă din ea.

Citește și: Rețeta de dovleac la cuptor pe care o prepară Steliana Sima! Desertul este preferatul artistei și ne-a dezvăluit toate secretele: "Nu sunt o împătimită a dulciurilor"| EXCLUSIV

Puneți ulei pe blatul de lucru și întindeți-l bine pe tot blatul. Împărțiți coca în 4 părți egale.

Pe fiecare parte mai turnați puțin ulei și apoi întindeți cu sucitorul până obțineți o foaie subțire. Puneți ulei pe măsură ce întindeți foaia.

Împărțiți și compoziția de dovleac în 4 părți egale și puneți compoziție pe fiecare foaie. Rulați și strângeți la capete, apoi mutați cu grijă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Veți obține 4 astfel de rulouri.

Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau până acestea prind o culoare frumoasă arămie.

Pudrați cu zahăr și serviți, după ce s-a răcit, cât de cât. Poftă bună!