
kanald.ro
Diverse
Plăcinta cu dovleac este un desert clasic, perfect pentru a savura aromele bogate ale toamnei.
Combinația de dovleac dulce, scorțișoară caldă și aluat fraged fac parte din gustul copilăriei trăite autentic.
Ingrediente:
Citește și: Cum se prepară prăjitura Nașa și Fina. Rețeta desertului spectaculos care face furori pe TikTok
Mod de preparare:
Pentru început pregătiți umplutura deoarece are nevoie de timp de răcire. Spălați, curățați și râdeți dovleacul.
Puneți pe foc un vas, adăugați dovleacul ras, untul tăiat cubulețe, zahărul și zahărul vanilinat.
Lăsați pe foc până se topește untul, iar dovleacul se înmoaie. Amestecați din când în când. După ce s-a topit untul și s-a înmuiat dovleacul, luați de pe foc și lăsați la răcit, apoi pregătiți foile.
Într-un bol, adăugați făina, sarea, oul, uleiul, oțetul și apă călduță. Amestecați și frământați până obțineți o cocă. Formați o bilă din ea.
Puneți ulei pe blatul de lucru și întindeți-l bine pe tot blatul. Împărțiți coca în 4 părți egale.
Împărțiți și compoziția de dovleac în 4 părți egale și puneți compoziție pe fiecare foaie. Rulați și strângeți la capete, apoi mutați cu grijă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Veți obține 4 astfel de rulouri.
Dați la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau până acestea prind o culoare frumoasă arămie.
Pudrați cu zahăr și serviți, după ce s-a răcit, cât de cât. Poftă bună!