Polițistul care a ucis-o pe fetița de 13 ani, cercetat în libertate. Ce spune Parchetul despre presupusa "misiune" a agentului: "Nu era urgentă!"

Magistrații au luat o decizie de ultimă oră în cazul anchetei accidentului de pe Bulevardul Laminorului.

Autor: Ștefania Ruxandra

In articol:

Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și a accidentat o altă fetiță va fi cercetat în stare de libertate. Potrivit informațiilor transmise de autorități, pe numele agentului de 27 ani a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeste si: Mirela Vaida a izbucnit în lacrimi, în direct! Detaliu cutremurător despre Raisa, fetița ucisă pe trecerea de pietoni. Numele copilei, predestinat?

Magistrații au hotărât ca polițistul să fie judecat în stare de libertate

Organele judecătorești au dat verdictul în ceea ce îl privește pe polițistul care a provocat moartea fetiței de 13 ani, din București. Agentul a fost azi la audieri, pentru a relata cum s-a ajuns la o asemenea tragedie. La puțin timp de când s-a prezentat în fața magistraților omul legii a fost, însă, lăsat în stare de libertate.

Polițistul care i-a provocat moartea fetiței de 13 ani, cercetat în stare de libertate

Polițistul care i-a provocat moartea fetiței de 13 ani

[Sursa foto: Captură tv]

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, e vorba despre Camelia Mitoșeru...- bzi.ro

Pentru următoarele 60 de zile, bărbatul va fi plasat sub control judiciar, până ce întreaga anchetă va fi finalizată.

Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Polițistul care i-a provocat moartea fetiței de 13 ani nu se afla în misiune urgentă

Raisa, fetița ucisă pe trecerea de pietoni

[Sursa foto: Captură tv]

Agentul de poliție nu se afla într-o misiune urgentă

Informațiile potrivit cărora agentul se afla într-o misiune urgentă la momentul accidentului au fost infirmate de Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al DGPMB, care a încercat să clarifice întreaga situație. Reprezentanta Poliției Capitalei a declarat că șoferul autospecialei se deplasa pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu și a expedia anumite documente, însă misiunea nu avea un caracter de urgență.

Citeste si: "I-au dat o geacă și l-au ascuns în spate" Cum a fost protejat polițistul care a lovit două fetițe cu mașina poliției. Un martor a văzut ce-a urmat apoi

Cât despre zvonurile potrivit cărora tânărul de 27 de ani își luase permisul auto în Marea Britanie, Diana Sarca a transmis că documentul a fost inițial obținut în România și era valabil atunci când bărbatul a fost încadrat direct: "Poliţistul, în momentul în care intră în serviciu, se află în misiune.

Vorbim despre misiunea poliţienească. Misiunea poliţienească poate fi una cu caracter urgent. Era în deplinirea unor atribuţii de serviciu, a unor activităţi.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al DGPMB, detalii despre accidentul de pe Bulevardul Laminorului

Diana Sarca, purtător de cuvânt al DGPMB

[Sursa foto: Captură tv]

La acest moment, unitatea de Parchet a stabilit că nu era o misiune urgentă. Misiunea poliţienească este acea activitate pe care o întreprinde un poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cine a greşit va răspunde(...) Este un incident pe care îl regretăm cu toţii. Poliţistul nu era într-o misiune cu caracter de urgenţă. Era la momentul în care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ducea anumite documente.", a declarat purtătorul de cuvânt al DGPMB, pentru antena3.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies