
In articol:
- Magistrații au hotărât ca polițistul să fie judecat în stare de libertate
- Agentul de poliție nu se afla într-o misiune urgentă
Polițistul care a omorât-o pe Raisa pe trecerea de pietoni și a accidentat o altă fetiță va fi cercetat în stare de libertate. Potrivit informațiilor transmise de autorități, pe numele agentului de 27 ani a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Magistrații au hotărât ca polițistul să fie judecat în stare de libertate
Organele judecătorești au dat verdictul în ceea ce îl privește pe polițistul care a provocat moartea fetiței de 13 ani, din București. Agentul a fost azi la audieri, pentru a relata cum s-a ajuns la o asemenea tragedie. La puțin timp de când s-a prezentat în fața magistraților omul legii a fost, însă, lăsat în stare de libertate.
Polițistul care i-a provocat moartea fetiței de 13 ani
Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro
Pentru următoarele 60 de zile, bărbatul va fi plasat sub control judiciar, până ce întreaga anchetă va fi finalizată. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Raisa, fetița ucisă pe trecerea de pietoni
Agentul de poliție nu se afla într-o misiune urgentă
Informațiile potrivit cărora agentul se afla într-o misiune urgentă la momentul accidentului au fost infirmate de Diana Sarca, purtătorul de cuvânt al DGPMB, care a încercat să clarifice întreaga situație.
Citeste si: Calendar ortodox 18 martie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro
Cât despre zvonurile potrivit cărora tânărul de 27 de ani își luase permisul auto în Marea Britanie, Diana Sarca a transmis că documentul a fost inițial obținut în România și era valabil atunci când bărbatul a fost încadrat direct: "Poliţistul, în momentul în care intră în serviciu, se află în misiune. Vorbim despre misiunea poliţienească. Misiunea poliţienească poate fi una cu caracter urgent. Era în deplinirea unor atribuţii de serviciu, a unor activităţi.
Diana Sarca, purtător de cuvânt al DGPMB
La acest moment, unitatea de Parchet a stabilit că nu era o misiune urgentă. Misiunea poliţienească este acea activitate pe care o întreprinde un poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Cine a greşit va răspunde(...) Este un incident pe care îl regretăm cu toţii. Poliţistul nu era într-o misiune cu caracter de urgenţă. Era la momentul în care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ducea anumite documente.", a declarat purtătorul de cuvânt al DGPMB, pentru antena3.ro.