Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Minunile săvârșite de Sf. Apostoli Petru și Pavel înainte și după moarte

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Iată care sunt cele mai cunoscute minuni ale Sfinților apostoli.

Autor: Alina Petre

In articol:

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Cei doi Sfinți sunt sărbătoriți în fiecare an, la data de 29 iunie. Iată ce minuni au săvârșit Apostolii Petru și Pavel, de-a lungul vieții.

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023

Postul Sfinților Petru și Pavel nu începe de fiecare dată în aceeași zi din an, ci depinde de data Paștelui. Conform Calendarului Ortodox, în 2023, Potul Sfinților Petru și Pavel începe la data de 12 iunie și are o durată de 17 zile.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt sărbătoriți în fiecare an, pe 29 iunie, însă această zi este precedată de un post cu zile variabile. Pentru a afla cât durează Postul, trebuie calculat câte zile au trecut de la Paște până pe data de 3 mai.

În cazul în care, Învierea Domnului pică mai târziu de 1 mai, atunci Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel va dura minim 7 zile.

Sfinții Petru și Pavel au fost unii dintre cei mai importanți apostoli ai lui Iisus Hristos. Amândoi erau cunoscători ai Vechiului Testament și credința lor în Dumnezeu i-a ajutat să devină Apostoli pentru Hristos.

Sunt cunoscuți pentru faptele lor de milostenie și minunile lor săvârșite, de-a lungul vieții. De asemenea, au ajutat mulți oameni să vadă adevărata credință și erau numiți Stâlpii Bisericii lui Hristos.

Citește și: Sfinții cinstiți în luna iunie 2023. Calendarul ortodox pentru luna lui Cireșar

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. 3 minuni săvârșite de Sf. Apostoli Petru și Pavel

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. 3 minuni săvârșite de Sf. Apostoli Petru și Pavel

[Sursa foto: Shutterstock]

Minunile săvârșite de Sfinții Apostoli Petru și Pavel

1. Sfântul Apostol Petru a înviat-o pe Tavita

O muceniță din localitatea Iope, pe nume Tavita era milostivă și era cunoscută pentru faptele ei bune. La un moment dat, tânăra s-a îmbolnăvit și a murit.

Câțiva localnici care știau de Sfântul Petru, au fost și l-au adus în casa unde stătea așezat trupul fetei.

Citeste si: „Nu faceți decât să mă ambiționați mai tare!” Bogdan Mocanu răspunde comentariilor negative, după ce a lansat noua piesă- kanald.ro

Citeste si: Imagini din dronă de la locul exploziei din Vrancea. Localnic: „Ne-au spus să fim pregătiți să plecăm”- stirileprotv.ro

Sfântul Petru i-a scos afară pe toți din încăpere și a început să se roage la Dumnezeu. Apoi s-a uitat la ea și i-a spus să se ridice. Atunci Tavita a deschis ochii și a înviat ca prin minune.

Întâmplarea a făcut mulți oameni să creadă în Dumnezeu la acea vreme și în puterile sale.

2. Umbra Sfântului Petru vindeca bolnavii

Apostolii erau deja cunoscuți pentru minunile săvârșite pentru cei credincioși. Oamenii care credeau în Dumnezeu scoateau bolnavii pe străzi sau ulițe, așezați pe targă sau postament, pentru ca atunci când Sfântul Petru va trece prin acea zonă, umbra lui să îl vindece și boala să dispară.

Această minune s-a răspândit în toate cetățile din jurul Ierusalimului, iar Sfântul Petru era foarte iubit de credincioși pentru faptele sale.

3. Convertirea la creștinism

De-a lungul vieții lor, Sfinții Petru și Pavel au călătorit prin toate colțurile lumii și au arătat oamenilor care este dreapta credință. Prin harul lor de la Dumnezeu, cei doi au convins foarte mulți păgâni să treacă la creștinism.

Citește și: Când NU se fac nunți în 2023. De ce nu se fac nunți în post

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. 3 minuni săvârșite de Sf. Apostoli Petru și Pavel

Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. 3 minuni săvârșite de Sf. Apostoli Petru și Pavel

[Sursa foto: Shutterstock]

Rugăciune către Sfinții Petru și Pavel

Pe Voi, Apostoli slăviți ai Lui Iisus, Mântuitorul v-a rânduit să fiți stâlpi ai Bisericii pe care a întemeiat-o. Pe tine, Sfinte Petre, Mântuitorul te-a ales să fii piatra de temelie a Sfintei Biserici și ți-a dăruit harul să-i întărești în credință pe toți frații tăi.

Citeste si: „Eu vreau psihic să fiu bine, ca în egală măsură, psihic să îl fac bine pe copilul meu. Dacă vreau mâine, eu stau cu unul de 18 ani, că așa vreau eu.” Marcela Fota a vorbit despre partenerul său- kfetele.ro

Citeste si: EXCLUSIV- O profesoară i-a rugat pe părinți să doneze banii de flori în scop caritabil: ”Am vrut să aduc o fărâmă de speranță în sufletul acestei mame”- stirilekanald.ro

Citeste si: "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat- radioimpuls.ro

Pe tine, Sfinte Pavele, Mântuitorul te-a făcut din dușman un ales prieten, iar Duhul Sfânt te-a numit să le arăți neamurilor toate comorile învățăturii creștine.

Sfinte Petre și Sfinte Pavele, amândoi ați lucrat cu neobosită însuflețire la răspândirea Împărăției lui Hristos, pecetluind mărturia devotamentului pentru Mântuitor cu sângele vostru.

La Voi ne rugăm, când osânda unei judecăți nedrepte se abate asupra vieții noastre, să-i îndepărtați pe farisei din drumul nostru, luându-le cheile puterii, iar cuvântul lor să nu fie lucrător împotriva noastră.

Acolo, în Împărăția lui Dumnezeu, vă bucurați de vederea Lui în slava cerească. De Acolo, priviți spre Biserica lui Hristos care călăuzește popoarele, pentru ca ele să vadă lumina Evangheliei și să nu rătăcească drumul care duce la izvoarele tămăduitoare ale harului.

Ne închinăm Vouă, să-L rugați pe Mântuitorul nostru să-i lumineze și să-i apere de orice necaz pe episcopi, pe preoți și întregul popor creștin.

Rugați-L pe Domnul secerișului să trimită lucrători sârguincioși în ogorul Tău, pentru ca toți oamenii de bunăcredință să aibă parte de binefacerile pe care le primim de la Dumnezeu prin Sfânta Biserică.

Slăviți Apostoli Petru și Pavel, să ascultați rugăciunea noastră, credincioși încercați de cumplite necazuri, să fiți milostivi și să îndepărtați din viața noastră furia dușmanilor porniți să ne doboare cu orice preț. Amin!

Surse: pravila.ro, doxologia.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Când e dezlegare la pește în Postul Sfinților Petru și Pavel 2023. Zilele în care se poate mânca pește, ulei și vin

Ce se împarte la parastasul de 3 luni, 6, luni, 9 luni și 1 an. Vezi ce nu trebuie să lipsească de pe masă la pomenirea morților

Imagini din dronă de la locul exploziei din Vrancea. Localnic: „Ne-au spus să fim pregătiți să plecăm”

„Nu faceți decât să mă ambiționați mai tare!” Bogdan Mocanu răspunde comentariilor negative, după ce a lansat noua piesă

UPDATE. FOTO/VIDEO. Explozie de proporții în Călimănești. 4 muncitori s-au stins din viață pe loc, după ce magistrala de gaz a sărit în aer. Autoritățile au deschis un dosar penal

„Nu doresc nimănui să simtă ceea ce simţim noi în momentele astea şi ce am simţit noi în aceste patru săptămâni.” Ce s-a întâmplat cu mama lui Sebi, tânărul care a pierit în...

"Atât de magic!" Val de reacții după ce Ana-Maria Geoană a publicat imagini în premieră de la nunta cu Garret Cayton de la Veneția

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies