"Pot să vin din provincie și să mă mut la sora mea din București în timpul stării de urgență, dacă sunt student ce își continuă studiile online"? Vezi ce ne sfătuiesc autoritățile!

Grupul de Comunicare Strategică a răspuns la mai multe întrebări punctuale ale cetățenilor.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan


In articol:

Pe site-ul stirioficiale.ro, un proiect realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, s-a răspuns la mai multe întrebări specifice. “Eu locuiesc în județul Argeș, dar în timpul facultății stau la sora mea în București. Pot să mă mut în apartamentul ei pe perioada restricțiilor pentru acolo am acolo toate materialele necesare pentru continuarea cursurilor de la facultate care se desfășoară acum online?”, a fost una din întrebări. (vezi cea mai tristă imagine din timpul pandemiei)

Citeste si: Când vom putea ieși din casă fără mască? Anunțul făcut de Organizația Mondială a Sănătății

Citeste si: Avertismentul transmis de Vladimir Putin: Trebuie să fim pregătiți!

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Citeste si: Raed Arafat nu este de acord cu relaxarea restricțiilor în această perioadă: „Poate fi devastator pentru România”

“Vă recomandăm să aveți asupra dvs. declarația pe propria răspundere în care ați bifat la motivul deplasării  punctul 10: ”asigurarea de bunuri necesare desfășurării activității profesionale”, precum și un document care să ateste faptul că în această perioadă facultatea continuă cursurile (ex. o adeverință/ o planificare a cursurilor/ examenelor sau un anunț oficial). Astfel, în momentul în care sunteți verificat de autoritățile competente să puteți justifica prezența în municipiul București, în condițiile în care este declarată stare de urgență la nivelul României.”, au răspuns autoritățile.

Întrebări despre starea de urgență: „Nu este momentul de relaxare"

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat recent că relaxarea măsurilor impuse în pandemia de coronavirus prin ordonanțele militare va începe cel mai devreme la finalul lunii mai. „Nu este momentul de relaxare, impune chiar și mai multă precauție. Dacă vom vedea la un moment dat că am depășit acel vârf, numărul de cazuri va fi în scădere, putem să ne gândim la o relaxare la sfârșitul lunii mai, începutul lui iunie, dar pentru fiecare localitate în parte. Nu poți da drumul dintr-odată la niște localități carantinate”, a declarat Nelu Tătăru

„Relaxăm, dar totuși cu niște reguli impuse: cu mască și cu mănuși. Chiar dacă relaxăm, aceste măsuri- masca, igiena, mănușile- trebuie să rămână pentru o perioadă mult mai lungă, două- trei – patru luni. Evitarea locurilor aglomerate, păstrarea distanțierii sociale, menținerea unei atitudini precaute sunt cele care ne vor da viitorul urmărilor doi ani, când va trebui să conviețuim cu acest virus”, a explicat Ministrul Sănătății. 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Adrian Streinu-Cercel, decizie fara precedent! Ce se va intampla cu pacientii de la spitalul din Arad, supranumit "lagarul groazei"

 Dr Vasile Astărăstoae dezleagă misterul cifrelor legate de pandemia de coronavirus

Criza COVID-19 în România, mai gravă decât se crede: „Ne mințim că avem 6.000 de cazuri...”

OMS avertizează. Este mai rău decât credeam. COVID-19, de zece ori mai letal...

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies