Dr Vasile Astărăstoae dezleagă misterul cifrelor legate de pandemia de coronavirus

Cifrele făcute publice de autorități, fie că sunt de la noi din țară sau din străinătate, provoacă panică. Este vorba despre numărul de infectați cu COVID-19 și de cel al morților.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

Dr Vasile Astărăstoae scrie despre aceste cifre că le luăm ca și cum ar fi unele magice. ”Numerele atrag atenția (infectați, vindecați, decedați, carantinați, izolați), ca și cum ele ar conține revelații, afirmații despre viață și profeții despre viitor. Pe baza numerelor se construiesc scenarii, se fac prognoze, se fundamentează măsuri de izolare socială etc. Cei "patru cavaleri ai apocalipsei” (OMS, presa isterizantă, politicieni populiști și ONG-uri "progresiste”, puternic sponsorizate de grupuri de interese) ne bombardează zilnic cu un număr aparent înfricoșător - numărul de decese din fiecare zi a pandemiei. Dacă îl scoatem din context, într-adevăr, acest număr impresionează și justifică măsurile dure recomandate de OMS - acest templu al birocraților din sănătatea publică. Dar dacă privim din alt unghi, ne întrebăm: care este structura mortalității în plină pandemie COVID-19?

Citeste si: Un medic celebru îi ia apărarea Oliviei Steer în disputa cu Raed Arafat: “O înfierază cu mânie proletară pe ea și pe toți cei care nu sunt de acord cu tezele emise de el”

La 10 aprilie 2020 populația globului era de 7.776.850.103 locuitori. La această populație, în perioada 1 ianuarie -10 aprilie 2020, s-au înregistrat un număr de 16.229.044 decese, număr aproape egal cu numărul deceselor din aceeași perioadă a anului 2018 (16.159.133 decese). 

Citeste si: Narcisa Guță, din nou în fața judecătorilor. De data asta cine o mai scapă? - evz.ro

Cauzele morții în 2020 au fost în ordine: boli cardiovasculare (aprox. 5 milioane cazuri), cancer (2.266.533 cazuri)... HIV/SIDA (463.933 cazuri)... malarie (270.703 cazuri)... gripa sezonieră (134.210 cazuri) etc. Și COVID-19? Penultimul loc, cu voia dumneavoastră, cu un număr de 97.595 decese (la 1.632.898 cazuri confirmate –număr mult mai mic decât în realitate din cauza netestării în masă). Cu alte cuvinte, 0,60% din mortalitatea generala. (surse WHO și worldometers.info).

Citeste si: Previziune sumbră. COVID-19 nu va dispărea la vară: „Nici măcar nu ne apropiem de final”

Dar această mortalitate de 0,60% a impus măsuri extreme, începând cu suspendarea drepturilor civile și terminând cu izolarea sau carantina a peste 4 miliarde de locuitori, cu impact negativ asupra vieții economice și sociale”, scrie dr Vasile Astărăstoae, într-un articol de pe pagina sa de socializare

Citește pe stirilekanald.ro ce spune despre izolare medicul Vasile Astărăstoae, care a prins 6 pandemii

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

O avocată din Prahova a murit la spital în timp ce aștepta rezultatul pentru coronavirus

Coronavirus. Amendă usturătoare pentru Spitalul Municipal din Timişoara pentru nerespectarea măsurilor impuse

Anunțul făcut de Ministerul Transporturilor! Ce măsuri s-au luat în privința călătoriilor cu trenul

Primarul din Măureni, strigăt de disperare după moartea suspectă a asistentei: „Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”

Cazul primarului mort din Deveselu! Cum s-au ”evaporat” mai multe case din declarația de avere a lui Ion Aliman? EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies