Povestea de roman a prietenului lui Alex Bodi! 5 ani în Legiunea Franceză, mercenar în Orientul Mijlociu, condamnat la moarte în Africa

Alex Bodi, fostul iubit al Biancăi Drăgușanu, s-a întâlnit la Paris cu un celebru mercenar român care a luptat în Africa și Orientul Mijlociu dar a și fost reținut pentru posesie ilegală de arme.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

”La un pahar de cognac cu Horațiu Potra și Josip Heit la Four Seasons Hotel George V Paris”, așa arată o postare din 9 martie a deja celebrului Alex Bodi. Personajele de la masa iubitului Biancăi par să-i fie apropiate acestuia, un fel de întâlnire între vechi prieteni. Dacă Jossip este deja cunoscut ca partener de afaceri al lui Bodi, Potra este un sibian cu o poveste absolut spectaculoasă.

fara descriere

Poreclit ”Mercenarul”, Horațiu Potra s-a antrenat în Legiunea Franceză și a luptat în Orientul Mijlociu în anii ’90, după care s-a mutat în Africa. Aceasta ar putea fi și legătura cu Bodi, care activează în cadrul unei companii care deține o mină de aur pe acest continent.

Citeste si: ȘOC DE ULTIM MOMENT ÎN SHOWBIZ! Bianca Dragusanu  s-a despartit de Bodi după vacanța de Paște la Madrid? EXCLUSIV

Citeste si: Bianca Drăguşanu stabileşte un nou record! Uite cât i-a luat să cheltuiască 3000 de euro! EXCLUSIV!

Citeste si: Cum arată acum spitalul pe care Alex Bodi îl ridică în Uganda! Proiectul de suflet la care iubitul Biancăi Drăgușanu participă financiar

A negociat pentru eliberarea românului reținut de teroriști

Potra are relații peste tot – cu lideri politici africani dar și cu autoritățile române care au apelat la el pentru a negocia cu organizația teroristă Al-Mourabitoune pentru eliberarea românului Iulian Gherguț. Potra a avut rolul de a stabili un contact între partea română și rfeprezentanții grupării islamiste. Odată stabilit, cazul a fost preluat în totalitate de Ministerul Român de Exaterne.

fara descriere

CV-ul lui Potra este unul absolut incredibil. După 5 ani petrecuți în ”Legiune”, Horașiu Potra a devanit angajatul lui Paul Barril, cunoscut strateg militar și apropiat al fostului președinte Francois Miterrand. Între 1997 și 2002, Potra a desfășurat acțiuni în Orientul Mijlociu alături de alți români care au activat în Legiunea Franceză. Din 2002 a devenit șef al gărzilor președintelui Republicii Centraficane, Ange-Felix Patasse. Acesta a fost înlăturat de la putere printr-o lovituă de stat în anul 2003. Atunci, el a fost capturat și condamnat la moarte, însă a evadat după ce a neutraliuzat santinelele. Exact ca în filme, acesta a fost ”extras” de soldații francezi.

fara descriere

După asta au urmat contracte în toate zonele de răaboi din Africa: Sierra Leone, Ciad, Burkina Faso, Coasta de Fildeș, etc. Apoi a fost angajat de Frank Timiș pentru a asigura securitatea minelor sale de aur din Africa.

fara descriere

A fost rănit de opt ori și luat prizonier de două ori. A fost asociat într-o companie care vinde diamante la bursele din Anvers și Tel-Aviv și a desfășurat afaceri imobiliare în sudul Franței, stat în care și-a obținut și cetățenia. În 2010 a fot reținut în România, fiind acuzat de deținere ilegală de arme și bănuit că este șeful unei grupări paramilitare. DIICOT nu a putut însă să demosntreze acuzațiile.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate