Povestea lui Toby, câinele care a dat de hainele Elodiei Ghinescu aruncate într-o râpă din Braşov!

Câinele poliţist Toby este cel care a reuşit să ia urma hainelor Elodiei Ghinescu, haine descoperite într-o râpă din apropiere de Braşov!

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

Libak sau Toby, cum l-a botezat colegul sau, este unul dintre cei mai priceputi caini ai Directiei Generale de Politie a Muncipiului Bucuresti. El lucreaza la Serviciul de Politie Canina, iar printre sutele de cazuri avute se numara si cel al Elodiei. În septembrie 2007, după două săptămâni de la dispariţie, anchetatorii au găsit într-o râpă haine având pete cu sângele Elodiei. În octombrie 2007, într-o râpă lângă Râşnov au fost găsite uniforma de poliţist a lui Cioacă, alte obiecte ale acestuia şi ale Elodiei. Acestea au constituit probe în condamnarea lui Cristian Cioacă la 15 ani şi opt luni de închisoare.

Desfasurarile de forte pentru cautare ei au fost impresionante, iar printre cei angrenati in aceasta misiune au fost si Cristinel Dumitra si colegul sau, ciobanescu german Toby.

Cainii de la Serviciul de Politie Canina sunt antrenati de pui, dar nu toti ajung sa lucreze propriu-zis cu oamenii legii, ci numai cei mai buni. Apoi urmeaza un antrenament greu, astfel incat patrupedele sa poata sa poata sa faca fata in teren in misiuni.

Toby are misiuni multe la activ, unele dintre el fiind chair cazuri extrem de cunoscute, precum cel al Elodiei Ghinescu, sotia politistului Cristian Cioaca.

"Specializarea cainelui este descoperire cadavre umane. Sunt destul de multe cazuri la activ, dar sunt cateva mai cunoscute, cum este cazul Elodia, care este cel mai mediatizat si cel mai cunoscut. La el am participat si noi, am facut cautari in zonele Brasovului. Un alt caz la care am lucrat si unde am avut rezultate deosebite a fost al unei profesoare disparute in judetul Constanta, gasita dupa un an pe campurile din imprejurimile Constantei. El este cel care a gasit fragmente din ramasite umane, bineinteles acel cadavru, care fusese imprastiat pe o raza destul de mare", a mai povestit politistul.

sursa

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Scrisorile răvăşitoare ale unor copii sărmani pentru Moş Crăciun! "Am fost silitoare şi bună la suflet. Eu te rog, dacă poţi să-mi aduci: două portocale şi..."

Tragedie fără margini! Mirele şi mireasa au murit în timp ce se duceau spre nuntă!

Super-alimentul care poate fi consumat fără limită! Nu îngrașă și are beneficii uluitoare pentru organismul nostru

Cutremur în România! Seismologii, în alertă: s-a produs într-o zonă ciudată

Fabulos! De ce iau bărbaţii din România un paracetamol când se ceartă cu nevestele. Ştiai?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies