Prajitura NUGA, perfecta pentru Craciun! Cat de simplu se face! Reteta pas cu pas

Distribuie pe:

Autor: D.F.C.

(Vezi si: Invata sa faci un desert de Craciun genial! O sa adori prajitura cu morcovi!)

Ingrediente:
– 2 foi pentru napolitante
– 7 albusuri
– 7 galbenusuri
– 7 linguri de zahar
– 7 linguri de faina
– ½ lingurita praf de copt
– 250g rahat taiat cubulete mici
– 250g nuca macinata mare
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 250g unt gras sau margarina + 7 linguri de zahar

Mai intai facem crema, pentru care punem intr-o craticioara si fierbem la bain-marie untul, 7 linguri de zahar si cele 7 galbenusuri. Le amestecam pana crema da cateva clocote si incepe sa se ingroase. Nu va fi o crema groasa, ca o budinca, insa va fi foarte lipicioasa si perfecta pentru a lipi foile. Lasam crema sa se raceasca de tot. Intre timp, pregatim blatul, pentru care batem albusurile spuma tare cu 7 linguri de zahar, apoi adaugam restul ingredientelor, inclusiv miezul de la batonul de vanilie. Le amestecam bine cu spatula, ca sa nu scoatem tot aerul din compozitie.

Turnam totul in tava tapetata cu hartie de copt (tava cea mai mare de 40x35cm) si coacem 12-15 minute sau pana trece testul scobitorii, in cuptorul incins la 180°C. Lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei, apoi asamblam prajitura: o foaie de napolitana, jumatate din cantitatea de crema, blatul, alta crema si la final o foaie de napolitana. Apasam bine si punem deasupra un fund de lemn si o greutate, ca sa fim siguri ca se lipeste crema si prajitura e numa buna. Operatiunea asta e mai bine sa se desfasoare peste noapte, ca sa stim o treaba.

sursa

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P