Prăjitură parlament. Rețeta originală perfectă pentru orice ocazie

Prăjitura Parlament este un desert special, cu care poți surprinde plăcut familia, prietenii sau chiar invitații. Prăjitura este unele dintre cele mai vechi, iar mai jos aveți rețeta originală.

Rețeta originală a prăjiturii Parlament
Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Prăjitura Parlament are o combinație de blat cu nucă prăjită, frișcă, ciocolată și biscuiți însiropați în cafea aromată cu rom. Este una din rețetele știute pe vremuri doar de laborantele de cofetărie sau maeștrii patiseri.

Așadar, prăjitură Parlament cu nucă era una exclusivistă care se gășește fie în cofetării, fie la evenimente cu ștaif. Va asigur că odată încercată va veți îndrăgosti de această prăjitură.

Rețeta originală a prăjiturii Parlament

Ingrediente

Pentru blat:
- 2 căni cu nuca prăjită
- 7 albușuri
- 7 linguri cu zahăr
- 7 linguri cu nuca măcinată
- 3 linguri cu făină
- 1 plic cu praf de copt

Citeste si: Prajitura Pavlova. Rețeta fancy pentru un weekend special acasă

Pentru cremă:
- 400 gr cremă de ciocolată din comerț
- 7 gălbenușuri
- 7 linguri cu zahăr
- 2 linguri cu apă
- 500 ml frișcă lichidă
- 400 g biscuiți

Mod de preparare

1. Se tapetează tavă cu hârtie de copt și se pun în ea nuci prăjite, cât să formeze baza prăjiturii.

2. Albușurile se bat cu zahărul până se obține o spumă tare, iar peste ele se adaugă un amestec din nuca măcinată, făînă și praful de copt.

Citeste si: „Iată definiția perfectă pentru neam prost”. Mihai Morar, reacție dură la adresa lui Culiță Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Care a fost motivul divorţului dintre Alexandru Ciucu şi Alina Sorescu? Iată ce a spus designerul despre soţia lui- bzi.ro

3. Compoziția se amestecă foarte ușor cu o lingură de lemn, cu mișcări de sus în jos și apoi se toarnă în tavă și se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Blatul copt se răstoarnă pe un platou, astfel încât să rămână nuca deasupra.

Citeste si: Cheesecake, prăjitura-minune. Rețeta fără coacere care te scoate din orice încurcătură

4. Blatul se unge cu crema de ciocolată din comerț și se acoperă cu un strat de biscuiți.

5. Gălbenușurile se mixează cu zahărul și cele două linguri de apă și se fierb la bain marie, până devin o crema groasă, care se lasă apoi la răcit.

6. În timp ce crema se răcește, se bate frișcă lichidă, apoi se încorporează în compoziția răcită.

7. Crema astfel obținută să unge pe blat, se pudrează cu cacao și se lasă la frigider timp de câteva ore sau, și mai bine, peste noapte.

 

Sursă: Anyta Cooking YouTubedivahair.ro

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Andreea Bănică, pregătită să-i facă o vizitiă medicului estetician! La ce intervenții estetice vrea să apeleze artista?!

Marina Almășan, anunț neașteptat după moartea lui Victor Socaciu: "Nu știu dacă mă duc la înmormântare!"

Baba Vanga, profeție pentru 2022. Virusul arctic ar putea lovi populația: "Cei care vor scăpa, vor muri de o boală oribilă"

Urmează o zi cu decizii importante care vor influența viața zodiilor în bine

CASA DE PENSII a făcut anunțul chiar în această SEARĂ! Este informația momentului pentru milioane de români

Logodnica lui lui Culiță Sterp, veste emoționantă: „Abia aștept să ne cunoaștem”

Autostrada Arad-Nădlac, subiect de glume. Panourilor de informare sunt mai degrabă ghicitori. Foto

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies