Prefectul Capitalei anunță măsurile luate după creșterea alarmantă a incidenței cazurilor: „Poliția și Jandarmeria vor intensifica verificările”

Astăzi, incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 12,65 la mia de locuitori, în București.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Este o zi neagră pentru România în ceea ce privește răspândirea virusului SARS-CoV-2. Zilnic sunt raportate zeci de mii de cazuri de îmbolnăvire și sute de morți din cauza coronavirusului. Spitalele gem de bolnavi, iar la ATI la nivel național nu mai sunt paturi. În ceea ce privește incidența cazurilor de COVID-19, Capitala a îregistrat cel mai mare procent de la debutul pandemiei.

Astfel, astăzi, 9 septembrie 2021, incidentța a ajuns la 12,65 la mia de locuitori în București. 

În acest context, premierul Florin Cîțu a avut o videoconferință cu prefecții, cu reprezentanții DSP, cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, și cu șeful DSU, Raed Arafat. Prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru anunță care sunt măsurile luate în calcul. 

Ce măsuri se iau în calcul după creșterea incidenței în Capitală 

În contextul epidemiologic actual, prefectul Capitalei anunță că sălile de jocuri de noroc se vor închide la miezul nopții. Totodată, angajatorii trebuie să le facă programul de muncă angajaților în așa fel încât aceștia să plece pe rând acasă, la diferență de circa o oră. Totodată, STB va suplimenta numărul de mașini pe trasee pentru a nu se aglomera cu călători. 

De asemenea, Alexandra Georgiana Văcaru anunță că în perioada următoare Poliția și Jandarmeria vor intensifica controalele în zonele publice aglomerate. 

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Citeste si: Cum decurg, de fapt, ședințele CNSU! Autoritățile votează pe WhatsApp restricțiile în contextul pandemiei de coronavirus

”Am convocat Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, în contextul în care a fost adoptată noua Hotărâre de Guvern de prelungire a stării de alertă.

În mare, am menținut măsurile care au fost adoptate prin hotărârile anterioare, respectiv cea din 2 octombrie și cea din 7 octombrie. Am operat mici modificări de armonizare în contextul Hotărârii de Guvern, în sensul în care am armonizat în ceea ce privește organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți, cu un număr mai mare de participanți, de 250 de persoane și 300 de persoane în exterior.

Veți găsi în comunicatul de presă în mod detaliat.

A fost reglementată, de asemenea, obligația organizării programului de lucru. Este foarte important, pentru că această măsură este nouă. Am discutat necesitatea introducerii, în cadrul Comitetului astăzi, angajatorii cu, atât instituții publice, cât și angajatorii privați cu un număr de angajați mai mare de 50, au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine programul de lucru la o diferență de cel puțin o oră, în situația în care nu se poate desfășura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării în mijloacele de transport publice, pentru că în felul ăsta vom fluidiza.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 9 octombrie 2021. Peste 14 000 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

De la STB am aflat că vor fi și am și dispus să fie suplimentat numărul de mașini în perioada următoare. Un alt aspect important de armonizare a fost intervalul orar, pentru că a existat o modificare în HG în privința activității operatorilor economici care administrează săli de jocuri, s-a modificat cu ora 24.00 ora maximă.

De asemenea, după cum bine știți, incidența este de 12,65 la mia de locuitori. În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri, piețe și mall-uri.

Foarte mult am insistat pe activitățile de prevenție, cu privire la piața Drumul Taberei, Piața Berceni Sudului, Târgul Vitan, complexul alimentar Piața Delfinului și Piața Obor. Sunt centre importante de activitate și clar că, fiind weekend, erau spații cu potențial de aglomerare.

(…) Recomand cetățenilor să respecte întocmai sfaturile specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială. Vă rog să respectăm cadrul normativ și măsurile luate și vaccinarea, pentru propria noastră sănătate”, a declarat Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Situație alarmantă în Capitală! Incidența cazurilor de coronavirus a ajuns la 12,65 la mia de locuitori

Premieră în România! Primul caz de Covid-19 la un nou-născut!

Bilanț coronavirus, 8 octombrie 2021! Au fost raportate cele mai multe decese de la începutul pandemiei

Horoscop 23 Octombrie 2021: Vărsătorii au parte numai de succese, Gemenii ar trebui să fie atenți la starea lor de spirit

Anunţ bombă pentru cei cu două doze de PFIZER! Cu ce vaccin trebuie să facă a treia doză

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Trecerea la ora de iarnă în 2021. Un mare pericol amenință milioane de români

VIDEO | Doliu la Steaua! A murit unul dintre cei mai mari antrenori, vedetă și pe Netflix

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies