Pregateste-ti o delicioasa tarta cu dovleac! E foarte simplu si o sa-ti placa la nebunie!

Tarta cu dovleac este un desert atat de bun incat da dependenta.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

 

Pentru crusta: 175 g de faina, jumatate de lingurita cu sare, o lingura cu zahar, 113 grame de unt rece si taiat cubulete, 30-60 ml apa foarte rece.
Crema: trei oua mari, doua cani cu piure de dovleac copt, 120 ml de frisca lichida, 110 grame de zahar brun, o lingura cu scortisoara, jumatate de lingurita cu ghimbir pulbere, un varf de lingurita de cuisoare macinate, un sfert de lingurita cu sare.
Mixeaza cu robotul de bucatarie faina, sarea, zaharul si adauga untul rece, pulsand de cateva ori pana cand obtii un amestec faramicios. Se adauga apa foarte rece si se mixeaza putin pana cand se strange o bila de aluat. Se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Dupa ce a trecut o jumatate de ora, se intinde aluatul si se aranjează in tava pentru copt, dupa care se introduce din nou la frigider.
Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius.
Pentru a prepara umplutura tartei se bat intr-un bol ouale si se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecand bine. Se toarna umplutura in tava pentru copt peste crusta rece si se lasa la cuptor 45-55 de minute.
Se lasa la racit si se serveste cu frisca.

Ingrediente

Pentru crusta: 175 g de faina, jumatate de lingurita cu sare, o lingura cu zahar, 113 grame de unt rece si taiat cubulete, 30-60 ml apa foarte rece.

Crema: trei oua mari, doua cani cu piure de dovleac copt, 120 ml de frisca lichida, 110 grame de zahar brun, o lingura cu scortisoara, jumatate de lingurita cu ghimbir pulbere, un varf de lingurita de cuisoare macinate, un sfert de lingurita cu sare.

Mod de preparare

Mixeaza cu robotul de bucatarie faina, sarea, zaharul si adauga untul rece, continua pana cand obtii un amestec faramicios. Se adauga apa foarte rece si se mixeaza putin pana cand se strange o bila de aluat. Se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Dupa ce a trecut o jumatate de ora, se intinde aluatul si se aranjează in tava pentru copt, dupa care se introduce din nou la frigider. Cuptorul se preincalzeste la 190 de grade Celsius. Pentru a prepara umplutura tartei se bat intr-un bol ouale si se adauga pe rand celelalte ingrediente, amestecand bine. Se toarna umplutura in tava pentru copt peste crusta rece si se lasa la cuptor 45-55 de minute. Se lasa la racit si se serveste cu frisca.

 


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P