Previziunile sumbre ale specialiștilor! Ne apropiem cu pași repezi de vârful pandemiei de coronavirus. Ce se va întâmpla în țara noastră

Cu aproape 6.000 de cazuri confirmare, ţara noastră se apropie cu paşi repezi de vârful pandemiei, ceea ce va însemna cel mai mare număr de decese şi de bolnavi.

Autor: R.B.


In articol:

Deja, în ultimele 24 de ore au fost raportaţi alţi 25 de oameni care au murit după infectarea cu noul coronavirus, iar bilanţul a ajuns acum la 282.

Şi numărul celor diagnosticaţi a crescut într-o zi cu 523.

Previziunile sumbre ale specialiștilor! Ne apropiem cu pași repezi de vârful pandemiei de coronavirus. Ce se va întâmpla în țara noastră

Citeste si: Şcolile publice din New York rămân închise până la finalul anului şcolar

Specialişti care luptă în toată ţara din prima linie spun că depinde doar de noi unde vom ajunge.

Cel mai mare număr de cazuri confirmate într-o singură zi- 523, cel mai mare număr de decese- 25. Cel mai mare număr de pacienţi la terapie intensivă- 208.

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

Citeste si: Rafila: "Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani"

Nu mai este niciun dubiu că în ţara noastră se fac testări şi... că ne apropiem de vârful pandemiei.

”Ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească pentru că, pe de o parte, asta este evoluția epidemiei, și pe de altă parte, crește capacitatea de testare. Pe de altă parte, indirect, va crește și numărul de decese. Noi ne menținem la un număr bun de decese raportat la cazurile de îmbolnăvire, un procent sub 5 la sută”, spune doctorul Virgil Musta, şef de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

În prezent, ţara noastră are o rată de mortalitate de 4,7 la sută la cei care sunt infectaţi cu noul coronavirus. Este mai mult decât media globală anunţată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, de 3,4 procente, dar.... mult sub ce se întâmplă în Italia, Spania si Statele Unite- ţări în care virusul este în forma brută, extrem de gravă, care s-a înregistrat si în Wuhan.

”Noi avem deja o lună de la îmbolnăviri, avem deja mii de cazuri și doar sute de decese. Eu nu cred că vom merge pe scenariul italian și sper să nu mergem pe scenariul italian, dar ține de cum lumea înțelege să respcte regulile”, mai spune Musta.

Citeste si: Șocant în România! Un bărbat aflat în caratină a plătit 5000 de lei amendă!!! A fugit din izolare să își ia țigări!

Epidemiologii spun că 60 la sută din populație trebuie să facă boala, să se imunizeze. Dacă acest lucru nu se întâmpla, epidemia se prelungește până când omenirea va avea un vaccin, iar problema este, în special, a persoanelor in risc.
 
”Evoluţia este imprevizibilă, adică în viitorul apropiat, în următoarele două săptămâni, când oricum vom avea destul de multe îmbolnăviri, de aici se vor selecta, din păcate, şi forme severe, situaţiile critice care vor duce în unele cazuri şi la deces. De asta trebuie să fim foarte atenţi cu perioada care urmează”, spune Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Matei Balș.

Cu un vârf al pandemiei calculat după Paşte, nici tinerii nu sunt feriţi- mai ales că, în ţara noastră, vârsta medie a bolnavilor COVID-19 este de 47 de ani.

Citeste si: Ce face acum Bogdan Aron, unul dintre primii romani infectati cu coronavirus

Specialiştii din prima linie cred că la noi nu va fi atât de grav.

”Vreau să cred că dacă nu se întâmplă ceva în timpul sărbătorilor pascale, lucrul acesta nu se va întâmpla nici în continuare, adică vom rămâne într-un echilibru, cu un număr destul de mare de îmbolnăviri”, mai spune medicul Adrian Marinescu.

Iar... foarte important într-un astfel de scenariu este, în primul rând, ca spitalele noastre să facă faţă.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Liderii G7 donează un miliard de doze de vaccin anti-COVID pentru ţările sărace

Subiecte Evaluare Națională 2021. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: "Am adaptat tematica de examen la specificul acestui an atipic"

Masivul Ceahlău, turn prăbuşit! Stânca uriaşă care cântărea sute de tone s-a făcut bucăţi

Horoscop Zilnic Marți 15 Iunie 2021: Berbecii trebuie să elimine anumite persoane din viața lor

Poți rămâne FĂRĂ BANII DE PE CARD! Băncile au anunțat ce este total obligatoriu să facem

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

S-au aflat toate efectele Pfizer. Un expert rupe tăcerea. Toți cei care s-au vaccinat trebuie să știe

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies