Primele concluzii în cazul copilului mort din Pașcani. Unde au greșit medicii

Ancheta continuă în cazul copilului din Pașcani care a murit la trei zile după ce medicul de familie l-a diagnoticat cu varicelă.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

fara descriere

Un copil de 7 ani din Pașcani a murit la spital în urmă cu șase zile. Potrivit verificărilor făcute de către inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Iași, un ordin al Ministrului Sănătății nu ar fi fost respectat, acesta fiind unul dintre motivele pentru care acest caz s-a sfârșit tragic.

Ancheta pe care au deschis-o cei de la Direcția Sănătate Publică Iași continuă. Se pare că beăiețul de 7 ani nu a fost dus la UPU, așa cum cere protocolul, ci a primit îngreiiri la secția de Pediatrie.

„Deocamdată, nu prea a fost respectat un ordin al Ministerului Sănătății, ordinul 1706/2006 privind organizarea compartimentelor de primiri a urgențelor, care spune că pacienții aduși cu ambulanța trebuie văzuți în UPU și în CPU. Copilul a fost urcat pe secție (n.r. secția de Pediatrie). Acum avem inspecție acolo, să vedem dacă așa a fost și nu a fost respectat. Este un protocol la nivelul spitalului, dat de fostul manager, în care se spune că toate cazurile pediatrice sunt urcate la secția de pediatrie, cu excepția stopului cardiorespirator, traumatismelor, politramatismelor, policontuziilor și comelor. Dar, cu protocolul ăsta noi nu suntem de acord pentru că încalcă ordinul Ministerului Sănătății”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iași, potrivit Mediafax.

Citeste si: Promo Puterea dragostei 3 decembrie. Un concurent nou intră în casă

Copilul de 7 ani a murit la trei zile după ce a fost diagnosticat cu varicelă

Copilul de 7 ani a murit la Spitalul din Pșcani la trei zile după ce a fost diagnosticat cu varicelă de medicul de familie. În scurt timp, băiețulul a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar tatăl lui a chemat ambulanța. Bărabtul îl învinovățește pe medicul care i-a tratat fiul, spunând despre el că a fost nepăsător și că nu a tratat cazul ca pe urgență.

De partea cealaltă, medicul se apără.

„Pot să vă zic doar că a ajuns prea târziu, s-a prezentat prea târziu la spital. Varicela intră în discuție, dar ca o supoziție de diagnostic probabil a fost o varicelă, probabil, nu sunt în posesia exactă a analizelor de la IML, ori o varicelă hemoragică ori o purpura fulminans ori o meningococemie”, a declarat medicul Vasile Vasiliu, cel care a tratat copilul.

În acest caz, IPJ Iași a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate