Stiri

Primele semne că viaţa ta sexuală nu funcţionează

Un aspect important al vieţii de cuplu este reprezentat de viaţa sexuală a celor doi. Dar, de multe ori, lucrurile nu mai merg în pat aşa cum mergeau cândva, iar semnele apar fără întârziere.

Distribuie pe:

Autor: Calin Perian

Înainte ca viaţa sexuală a unui cuplu să devină o... amintire, apar totuşi nişte semne, iar dacă acestea sunt conştientizate, lucrurile se pot îndrepta destul de rapid. Iar primele semne în asemenea cazuri sunt uşor de observat.

Îţi e din ce în ce mai greu să adormi în ultima perioadă? Sexul ajută la secretarea unui hormon cunoscut sub numele de oxitocină, care este important pentru a beneficia de un somn plăcut şi odihnitor. Dacă sexul este nemulţumitor sau este deja o ”raritate”, apar insomniile.
Modificările bruşte de dispoziţie şi stresul pot indica că organismul are nevoie de sex, însă acest lucru nu este neapărat necesar. Totuşi, în cazul în care trec luni de zile fără să ai parte de sex, este posibil să te confrunţi cu emoţii negative, cum ar fi stările de iritabilitate, pesimism şi schimbări de dispoziţie, chiar depresie. Este important de ştiut că sexul ne ajută să ne menţinem moralul şi că este o necesitate care nu trebuie reprimată.
Într-o măsură mai mare sau mai mică, cu toţii avem fantezii sexuale sau vise în care facem sex. În general, acest lucru se întâmplă în timpul nopţii. Totuşi, aceste fantezii devin frecvente şi apar chiar şi în timpul zilei, înseamnă că organismul are nevoie de sex.


Lipsa relaţiilor sexuale poate provoca o izolare socială. Acest lucru se explică prin scăderea producţiei de endorfine, hormoni care ajută la menţinerea stării de bine.
Lipsa sexului diminuează producţia de serotonină şi endorfine a organismului, acestea având şi rolul de analgezice naturale în calmarea durerilor.
Este foarte posibil ca după o perioadă lungă de singurătate să ne simţim mai nesiguri, deoarece sexul ajută la ,,construirea'' stimei de sine atât la femei cât şi la bărbaţi şi oferă sentimentul de a fi dorit.
 

Galerie foto  Urmatorul articol
Setări confidențialitate