Primul român condamnat pentru terorism a ieşit la agăţat pe facebook! Dragoş Ciupercescu a stat peste 13 ani în închisoare după ce a atacat cu grenade liceul Jean Monnet!

Prietenii lui Dragoş Ciupercescu au aflat că primul român condamnat pentru terorism a ieşit la agăţat pe paginile de socializare.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

fara descriere

E clar că primul român condamnat pentru terorism a ieşit la agăţat. Dragoş Ciupercescu a îngrozit România pe 6 noiembrie 2002, când a aruncat o grenadă între elevii liceului Jean Monnet, în timp ce aceştia ieşeau, seara, de la orele de curs. Cinci tineri au fost răniţi. În martie 2003, o altă grenadă a fost găsită în parcul Cişmigiu lângă poarta liceului Gheorghe Lazăr. Atacatorul a fost identificat în persoana lui Dragoş Ciupercescu, care furase grenadele dintr-un depozit militar. Ciupercescu a primit 18 ani de puşcărie pentru acte de terorism, fiind primul român condamnat pentru terorism. (vezi cine este românul care a înjunghiat un preot în timpul slujbei)

Citeste si: Ce se întâmplă în aceste momente cu ”eroul cu făcăleț” de la Londra! Bărbatul a luat o decizie importantă după ce a primit o scrisoare chiar de la Regina Marii Britanii!

Citeste si: Alertă cu bombe pe aeroport și în gară! Oamenii au fost evacuați de urgență

Citeste si: Alertă la Paris: O persoană a fost înjunghiată! Agresorul a fost împuşcat de poliţişti

Primul român condamnat pentru terorism a ieşit la agăţat. Dragos Ciupercescu a fost încadrat în categoria deţinuţilor periculoşi  

În decembrie 2016, magistraţii Tribunalul Ilfov au admis solicitarea de liberare condiţionată făcută de Dragoş Ciupercescu, decizia fiind definitivă. Astfel, el a petrecut în închisoare aoroximativ 13 ani şi jumătate. În iunie 2010, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul român, marți, la plata a peste 18.000 de euro, cu titlu de despăgubiri, lui Dragoş Ciupercescu, autorul atentatului de la Liceul "Jean Monnet", din 2002, din cauza regimului dur de detenţie. Dragoş Ciupercescu, din Giurgiu, a invocat atunci în faţa CEDO încălcarea articolului 3 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, deoarece a fost încadrat în categoria deţinuţilor periculoşi şi a suportat un tratament dur din cauza acestei categorisiri, precum şi pentru că a fost închis în condiţii inumane în Penitenciarul Jilava.

fara descriere

Citeşte CONTINUAREA pe stirilekanald.ro

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate