Prognoza meteo este înspăimântătoare. Rafale de vânt cu 240 km/h

Prognoza meteo anunță formarea unui fenomen natural deosebit de periculos pentru zona asiatică.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

Meteorologii din întreaga lume stau cu ochii pe zona asiatică, acolo unde prognoza meteo nu este deloc una liniștitoare. Un ciclon puternic format în Golful Bengal se îndreaptă spre granița dintre India și Bangladesh. Conform indicilor meteo, acesta are o forță capabilă să cauzeze distrugeri majore în statele asiatice, informează CNN.

Ciclonul Amphan are o intensitate devastatoare


In articol:

Ciclonul Amphan a crescut în intensitate, atingând o putere echivalentă cu cea a unui uragan categoria 4 în Atlantic sau un super-taifun în Pacificul de Vest, iar viteza rafalelor de vânt a crescut la 240 km/oră. Meteorologii estimează că puterea furtunii se va reduce înainte să atingă uscatul, miercuri seară, în apropierea deltei fluviului Gange.

Chiar și dacă lovește cu o intensitate mai scăzută, Amphan ar putea produce daune masive. Super taifunul ar urma să ajungă pe uscat în zone sărace și dens populate, cu o infrastructură precară. Dacă ajunge în delta fluviului Gance, există posibilitatea să provoace maree de până la 9 metri înălțime.

Dezastrele naturale se petrec destul de des în această regiunea, însă ar fi prima dată când o furtună atât de puternică lovește India și Banghaldesh în timpul unei crize de sănătate.

Luni dimineață, Bangladesh avea peste 22.000 de cazuri de COVID-19 confirmate și 328 de morți. India are aproape 100.000 de bolnavi și bilanțul morților se ridică la peste 3.000 de oameni.

Prognoza meteo a băgat statele sub incidența codului roșu

Statul indian Odisha, aflat pe coastă, a pus 12 districte sub stare de alertă, în timp ce Bengalul de Vest, aflat la granița cu Banghaldesh, a sunat alarma de ciclon în districtele de pe coastă, inclusiv in Kolkata - unul dintre cele mai mare orașe din India, cu peste 4,4 milioane de locuitori.

Directorul forțelor indiene de intervenție în cazul dezastrelor naturale, SN Pradhan, a anunțat că a trimis 10 echipe în Odisha și 7 în Bengalul de Vest pentru a începe evacuarea, în timp ce alte 20 de echipe rămân pregătite să intervină.

Super taifunul Amphan ar putea aduce ploi puternice și în cea mai mare tabără de refugiați din lume, unde se află aproape 1 milion de Rohingya, fugiți din Myanmar. O furtună de asemenea magnitudine ar putea fi devastatoare pentru tabără, mai ales după ce au fost confirmate primele cazuri de COVID-19 printre refugiați săptămâna trecută.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate