Prognoza METEO pentru Craciun. Anuntul facut de autoritati - Urmeaza fenomene neasteptate pentru aceasta perioada

Meteorologii anunta ca in prima saptamana de prognoza, vremea va fi relativ rece. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitatii, ploi si lapovita la inceput, apoi ninsoare.

Autor: A.N.C.
 
BANAT
Pe parcursul primei saptamani, se va mentine o vreme relativ rece, cu valori termice usor mai mici decat cele climatologic specifice pentru a doua jumatate a lunii decembrie, maxime de 0…3 grade si minime de – 6 … – 2 grade, in medie regionala.
 
In intervalul 25 – 29 decembrie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, cu medii de 4… 9 grade ziua si – 2…2 grade noaptea, dar in ultimele zile din an apare
probabilitatea de scadere a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 21 – 24 decembrie cand vor fi mai ales ninsori, dar trecator si lapovita sau ploaie, putand favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitatii, ploi si lapovita la inceput, apoi ninsoare.
 
CRISANA
In prima saptamana de prognoza, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai mici de cat cele climatologic specifice pentru a doua jumatate a lunii decembrie, cu maxime de 0 …3 grade si minime de – 6 … – 3 grade, mediat pe regiune. In intervalul 25 – 29 decembrie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, cu medii de 4… 8 grade ziua si – 2…2 grade noaptea, dar in ultimele zile din an apare probabilitatea de scadere din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 21 – 24 decembrie cand vor fi mai ales ninsori, dar trecator si lapovita sau ploaie, putand favoriza izolat producerea de polei.
 
Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitatii, predominant ploi si lapovita la inceput, apoi ninsoare.
 
TRANSILVANIA
Va fi o vreme rece pe parcursul primei saptamani, cand vor fi medii ale temperaturilor maxime de – 3…3 grade si ale minimelor de – 10… – 5 grade. In intervalul 25 – 29 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata ce se va resimti in special la valorile din timpul zilei, care vor fi,
in medie, de 2…6 grade, noptile ramanand destul de reci. Pentru sfarsitul de an estimarile prognostice indica posibilitatea unei raciri a vremii. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local si in general slabe, va fi ridicata in perioada 21 – 23 decembrie. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate in crestere pentru precipitatii, mixte la inceput, apoi ninsoare.
 
MARAMURES
Prima saptamana a intervalului va fi caracterizata de o vreme rece, cu maxime de – 2…2 grade si minime de – 7… – 3 grade,
mediat regional. In intervalul 25 – 29 decembrie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, cu medii de 3…7 grade ziua si – 3… 0 grade noaptea, dar in ultimele zile din an apare probabilitatea scaderii din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru ninsori – moderate cantitativ – va fi ridicata in perioada 20 – 23 decembrie. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate in crestere pentru precipitatii, mixte la inceput, apoi sub forma de ninsoare.
 
MOLDOVA
In prima saptamana de prognoza, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scazute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumatate a lunii decembrie, cu maxime de – 1 …4 grade si minime de – 7… – 3 grade, medi at pe regiune. Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii ce se va resimti in special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2…8 grade, noptile ramanand destul de reci si doar la sfarsitul de an sa fie posibila o noua scadere de temperatura.
 
Probabilitatea pentru precipitatii va fi relativ scazuta pe tot parcursul perioadei de interes, exceptand intervalul 22 – 23 decembrie cand vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales in nordul regiunii. Prezentele estimari indica si pentru sfarsitul de an o probabilitate in crestere pentru precipitatii mixte.
 
DOBROGEA
Vremea va fi relativ rece pe parcursul primei saptamani de prognoza, cand valorile medii vor fi de 0…4 grade ziua si – 5… – 2 grade noaptea. Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o crestere treptata a temperaturilor, cu maxime de 4…8 grade si minime de – 2…2 grade, in medie regionala. Probabilitatea pentru precipitatii va destul de redusa in cursul intervalului de referinta, exceptand datele de 19 si 23 decembrie cand temporar vor fi ninsori si lapovita slabe cantitativ, dar si sfarsitul de an cand prezentele estimari indica posibile ploi.
 
MUNTENIA
Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi relativ rece, cu medii ale valorilor termice diurne de 0…4 grade si ale celor nocturne de – 6 … – 3 grade, temperaturile cele mai scazute urmand a se inregistra in perioada 20 – 21 decembrie, cand media minimelor va fi de – 9… – 6 grade. Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, cu temperaturi medii de 4…8 grade ziua si – 5… – 1 grad noaptea.
 
Prezentele estimari indica probabilitatea pentru precipitatii slabe, cu caracter trecator, la inceputul intervalul ui de referinta si pe 23 decembrie cand se vor semnala mai ales ninsori, dar si la sfarsitul anului, atunci cand vor fi si ploi.
 
OLTENIA
In prima saptamana de prognoza, vremea va fi relativ rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…5 grade si ale celor nocturne de – 6… – 3 grade, valorile cele mai scazute urmand a se inregistra in perioada 20 – 21 decembrie, cand media minimelor va fi de – 8… – 6 grade. Dupa data de 25 decembrie, se estimeaza o incalzire usoara si treptata a vremii, cu temperaturi medii de 4…9 grade ziua si – 4…1 grad noaptea.
 
Prezentele estimari indica probabilitatea pentru precipitatii slabe, cu caracter trecator, la inceputul intervalului de referinta si pe 23 decembrie cand se vor semnala mai ales ninsori, dar si la sfarsitul anului atunci cand vor fi si ploi.
 
Sursa
Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies