PROGNOZĂ METEO pentru următoarele patru săptămâni. ANM anunță vreme caniculară și ploi locale

Cum va fi vremea în România, în următoarele patru săptămâni?

ANM Vreme caniculară în următoarele patru săptămâni
ANM Vreme caniculară în următoarele patru săptămâni[Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Meteorologii anunță temperaturi ridicate în următoarele patru săptămâni, în toată țara.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) precizează că în unele zone, cu precădere în regiunile vestice și montane, pot apărea ploi.

ANM: Vreme caniculară în următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie arată cum va fi vremea în România, în intervalul 12.07.2021- 09.08.2021. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată(ECMWF).

Citeste si: Avertizare ANM! Miercuri, 14 iulie, cea mai călduroasă zi din an: “Nu trebuie să excludem un posibil cod roșu”

ANM Vreme caniculară în următoarele patru săptămâni

Săptămâna 12- 19 iulie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Excepție pot face regiunile vestice, centrale și nordice. Precipitații pot apărea local, în extremitatea de vest a țării, mai puțin probabil să apară în zona Carpaților Orientali și în estul Carpaților Meridionali.

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Săptămâna 19- 26 iulie 2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații pot apărea cu precădere în regiunile sud-vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

Săptămâna 26 iulie- 02 august 2021

Cu excepția regiunilor sud-estice și a extremității de sud a teritoriul, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă.

Precipitațiile sunt apropiate de normal pentru această săptămână, în toate regiunile.

Săptămâna 02- 09 august 2021

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice acestui interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Citeste si: Perseidele 2021. Când va avea loc ploaia de meteoriți și cum putem să ne bucurăm de acest fenomen spectaculos

Caracteristicile climatice ale lunii iulie 

  • Luna iulie este cea mai călduroasă lună a anului;
  • Temperatura aerului este mai mare decât în iunie;
  • Temperatura medie lunară multianuală (1961-2020) depăşeşte 22,0ºC în Câmpia Română şi în Dobrogea, iar în estul şi centrul Moldovei, în zonele deluroase ale Olteniei şi Munteniei, în Câmpia Vestică, în dealurile din Banat şi Crişana şi în Culoarul Mureşului, valorile sunt cuprinse între 20-22ºC;
  • Temperatura maximă absolută a lunii iulie este 44,3ºC și a fost înregistrată la Calafat, în data de 24 iulie 2007;
  • Temperatura maximă absolută a lunii iulie la Bucureşti este de 42,4ºC și a fost înregistrată în data de 5 iulie 2000, la stația meteorologică Bucureşti-Filaret;
  • Temperatura minimă absolută a lunii iulie este -8,0ºC şi a fost înregistrată la staţia meteorologică Vf. Omu, în data de 6 iulie 1933;
  •  La Bucureşti, minima absolută a lunii iulie este 7,4ºC, înregistrată în data de 15 iulie 1993, la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa.

 

SURSE: ANM 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Bucureștenii au din nou probleme cu apa caldă. Ce promisiune a făcut Nicușor Dan: ”Nu am spus că o să facem minuni”

30 de trăsături de caracter ale femeilor din zodia Leu. Cum iubesc nativele din Leu

Prognoza meteo ANM, 24 septembrie 2021. Cum va fi vremea în București, dar și în celelalte regiuni din România

Horoscop Zilnic Marți 28 Septembrie 2021: Taurul se va simţi deosebit de înviorat şi va căuta experienţe care îl vor face să se simtă proaspăt şi plin de energie

Alertă la granița cu România! ARMATA a intrat pe fir! Suntem la un pas de RĂZBOI

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Simona Halep i-a impus condiții speciale lui Toni Iuruc. Știa doar familia, dar acum știu toți

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies