Pronostic amar de la OMS. Specialiștii în sănătate au anunțat când revine omenirea la viața pre-coronavirus

Experții în sănătate de la Organizația Mondială a Sănătății fac o previziune dezamăgitoare pentru lumea întreagă. Ei au anunțat când revenim la viața normală, așa cum era înainte de apariția noului coronavirus.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Când revenim la viața pre-coronavirus
Când revenim la viața pre-coronavirus


In articol:

Doctorul Soumya Swaminathan, șef la Organizația Mondială a Sănătății din Geneva, susține că omenirea nu va putea reveni la viața pre-coronavirus înainte de 2022.

„Abia în 2022 (n.r. am putea reveni la viața pre-pandemie), iar înainte trebuie ca suficientă lume să înceapă să primească vaccinul pentru a-și construi imunitatea. Deci, pentru o lungă perioadă de timp, trebuie să menținem același tip de măsuri care sunt puse în aplicare în prezent, distanțarea fizică, purtarea măștii și igiena respiratorie”,a declarat doctorul Swaminathan la o conferință de presă online, găzduită de Fundația Națiunilor Unite.

Imunitatea, elementul cheie în lupta cu Covid-19

Expertul a declarat că măsurile de protecție trebuie păstrate și după apariția vaccinului anti-Covid. Medicul recunoaște că în acest moment nu e cert dacă, odată administrat, vaccinul va proteja pentru totdeauna organismul umna de noul virus.

Citeste si: Un preot din Satu Mare a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. DSP a ținut secret tragicul eveniment

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Scandal în Catedrala din Timișoara. O femeie a fost dată afară cu jandarmii, după ce a început să țipe: ”Umblați cu droguri, tinerilor! Aveți pe diavolul în voi!"

Citeste si: Incident revoltător în Iași! O copilă de 11 ani a fost violată de un tânăr cu opt ani mai mare. Băiatul îi este rudă fetiței!

„Aceste măsuri vor trebui puse în aplicare și după ce vaccinul este lansat, pentru că avem nevoie de 60% până la 70% din populație pentru a avea imunitate înainte de a începe să vedem o reducere dramatică a transmiterii acestui virus (…) De asemenea, nu știm cât timp vor proteja aceste vaccinuri – acesta este celălalt mare semn de întrebare: cât durează imunitatea?”, a mai completat specialistul, potrivit CNN.

Viață normală, nu înainte de anul 2022

Doctorul Swaminathan susține că, deși nu poate fi precizată o dată anume când întreaga omenire se va putea întoarce la viața normală de dinaintea apariției noului virus, este aproape o certitudine că acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de anul 2022.

„Cred că este sigur să spunem că abia în 2022 când vom putea începe să ne gândim să ne întoarcem la viața normală, pre-COVID”, a mai precizat reprezentantul OMS.

Expertul în sănătate Swaminathan precizează că noul coronavirusul nu va deveni un virus sezonier odată cu trecerea timpului, dar, în schimb, ne-am putea aștepta să vedem „urcușuri și coborâșuri” în ceea ce privește numărul cazurilor și al transmiterii.

 

 

 

Urmatorul articol
Citește și:

Cine este, de fapt, Cristi Bozgan, mâna dreaptă a Mihaelei Rădulescu la emisiunea Ferma, produsă de Pro TV

Preotul Ioan din Satu Mare, în vârstă de 53 de ani, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus. DSP a ținut secret tragicul eveniment!

Cu câți bani este plătit de CFR Călători un mecanic de locomotivă. Salariul lunar include bonusuri și sporuri

Celebra actriţa Sei Ashina s-a sinucis! Fratele ei a găsit-o moartă în apartamentul său 

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies