CORONAVIRUS Previziune sumbră pentru lunile octombrie și noiembrie. Avertismentul OMS pentru Europa: „Să se pregătească”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat luni, 14 septembrie, că în lunile octombrie și noiembrie va crește numărul de decese provocate de COVID-19 în Europa.

Distribuie pe:

Autor: Loredana Dobre

Avertisment de la OMS pentru Europa
Avertisment de la OMS pentru Europa[Sursa foto: Mediafax.ro]


In articol:

OMS avertizează că Europa trebuie să se pregătească în următoarele luni pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19. Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea", a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews.

Deși mai multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, numărul cazurilor noi de Covid-19 este în creștere. Totuși, în acest moment numărul deceselor a rămas stabil.

Tările se pregătesc pentru valul doi al pandemiei

Sâmbătă, Franța a înregistrat mai mult de 10.000 de cazuri noi pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Duminică, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat că țara lui se află în pragul unui al doilea val și le-a cerut oamenilor să poarte mască, iar în Anglia au fost introduse luni reguli mai dure, inclusiv interzicerea adunărilor cu mai mult de șase persoane, atât la evenimente private cât și la cele publice.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

Citeste si: Bilanț Covid-19, 14 septembrie! Numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus scade!

Citeste si: Gabriela Firea și Florentin Pandele, gest sfidător la adresa părinților din România. Cum au fost surprinși în prima zi de școală

Citeste si: Momente grele pentru elevii din Bacău. Au aflat la școală că nu au voie în clase. Copiii vor învăța pe cont propriu, pentru că nu au internet

Directorul biroului european al OMS, Hans Kluge, spune că vrea să transmită un mesaj pozitiv țărilor membre, însă atrage atenția că apariția unui vaccin anti-Covid nu va pune capăt pandemiei. Am auzit tot timpul asta: <Vaccinul va fi sfârșitul pandemiei>. Desigur că nu!. Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Avem câteva semnale că nu va fi așa”, a mai spus șeful OMS pentru Europa.

„Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic. Sfârşitul acestei pandemii va veni în când, ca o comunitate, vom fi învăţat să trăim cu pandemia. Iar asta depinde de noi. Este un mesaj foarte pozitiv”, precizează Hans Kluge.

În Europa, în special în Spania şi Franţa, numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este în creştere evidentă de câteva săptămâni. Cele 55 de țări incluse în regiunea OMS Europa se întâlnesc practic luni și marți pentru a discuta despre evoluția pandemiei și a pandemiei.

 

Urmatorul articol
Citește și:

Cod Rutier. Ce nu au voie, de fapt, să facă șoferii în primele 12 luni după ce au luat permisul

Gabriela Firea și Florentin Pandele, gest sfidător la adresa părinților din România. Cum au fost surprinși în prima zi de școală

Cosmin Cernat, in grila de toamna Radio Impuls, cu un talk-show de duminica

Live Video Puterea Dragostei - Ediția de luni, 14 septembrie. Vezi partea a doua a emisiunii online!

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies