Rabla pentru becuri 2022. Când va fi lansat programul

Programul Rabla pentru becuri 2022. Ce este și cum puteți obține un voucher de 200 de lei.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Rabla pentru becuri 2022. Ministrul Mediului a anunțat data de lansarea a programului și condițiile pe care persoanele trebuie să le respecte pentru a se înscrie. Când a fost stabilită lansarea și ce detalii trebuie să știi despre noul program al statului român.

Când va fi lansat programul Rabla pentru becuri 2022

Conform lui Tzancos Barna, ministrul Mediului, se așteaptă modificarea bugetului Administraţiei Fondului de Mediu pentru a fi pus în mișcare programul. Astfel, Rabla pentru becuri 2022 va fi lansat la sfârșitul lunii octombrie, întrucât Ministerul așteaptă hotărârea de Guvern. 

,,Programul poate fi lansat în momentul în care vom avea modificarea bugetului AFM, probabil într-o săptămână, maxim două săptămâni, vom avea hotărârea de Guvern de modificare a bugetului AFM. Estimarea s-a făcut… În principiu, am pornit de la disponibilităţile băneşti ale AFM pentru următoarele trei luni. Dacă acest program are succes, dacă există cerere reală din partea cetăţenilor şi dacă vor fi probabil sute de mii de cetăţeni care se vor înscrie în acest program, în bugetul anului viitor, printr-o schemă lansată anul viitor, printr-o nouă cerere de finanţare sau de alocare de vouchere, putem să continuăm programul şi anul viitor” , a spus Tzancos Barna în cadrul unei conferințe de presă.

rabla pentru becuri 2022

Când va fi lansat programul Rabla pentru becuri 2022

[Sursa foto: PixaBay]

În aceeași conferință de marți seară, ministrul a explicat că în 10 zile de acum se pot propune modificări asupra programului Rabla pentru becuri 2022, iar de aici și timpul de așteptare pentru lansare. 

Citeste si: Ce trebuie să ai în portofel de Sfântul Andrei 2022? Vei avea noroc la muncă tot anul- kfetele.ro

Citeste si: Și-a cumpărat vechimea în muncă cu o sumă uriașă. Femeia din Iași care a făcut asta a muncit în străinătate- bzi.ro

Citeste si: Rabla pentru becuri 2022. Ministerul Mediului oferă vouchere în schimbul becurilor cu incandescență. Vezi care sunt condițiile

Rabla pentru becuri este un program menit să ajute românii care au cheltuieli mari la facturile la electricitate sau pur și simplu vor să facă trecerea la becuri economice. Conform fișei de proiect, fiecare familie care va opta pentru înscrierea în program, va trebui să aducă un bec cu incandescență, iar în schimbul lui va primi un voucher de 200 de lei. Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unor becuri noi, economice, menite să acopere necesarul unei case. 

Care sunt condițiile programului Rabla pentru becuri 2022

Cum am menționat mai sus, persoanele vor aduce becuri vechi, cu incandescență și vor primi cuantumul de 200 de lei. Important este de reținut că o persoană poate aduce un singur bec, în cadrul programui Rabla pentru becuri 2022.

Citeste si: Românii vor plăti mai multe facturi deodată la energie electrică. Vezi motivul și ce spun specialiștii

Iată condițiile pe care persoana trebuie să le îndeplinească: 

  • este persoană fizică și locuiește în România 
  • nu este datoare la bugetul de stat și la cel local
  • are minim 18 ani 
  • buletinul său este valabil la momentul înscrierii în program
  • este de acord cu prelucrarea datelor și informațiilor furnizate, de către AFM

 

sursă: adevarul.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Un bărbat a fost căutat zile întregi, însă a fost găsit mort! Trupul neînsuflețit al victimei plutea pe malul unui lac din Giurgiu

Un antrenor din Sighetu Marmației a traumatizat o fată! Bărbatul a abuzat-o pe cea mică timp de 3 ani. Totul a fost scos la lumină de mama copilei

Salariile bugetarilor cresc cu 10% de la 1 ianuarie 2023! Vezi ce alte venituri se vor majora

5 zodii au parte de belșug și realizări începând de mâine

SOFIA VICOVEANCA a dat vestea cruntă în direct la TV: Sunt la capăt de drum și...

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Suma uriașă plătă de o ieșeancă pentru a-și completa vechimea. Legea este în vigoare până anul viitor

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies