Raed Arafat: "Activitatile din spitale nu au fost suspendate"

Secretarul de stat Raed Arafat, declaratii de presa dupa sedinta de guvern.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

raed arafat nelu tataru
raed arafat nelu tataru

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, joi seară, că ordinul emis marţi, prin care se prelungeşte o prevedere adoptată luna trecută conform căreia cazurile medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi amânate trebuie amânate nu presupune că ambulatoriile de specialitate sau spitalele îşi suspendă activitatea. "Nu au fost suspendate ambulatoriile, nici activităţile din spitale. Doar că s-a dat medicului alegerea de a opera un pacient acum, sau peste o lună când este mai sigur, în mod deosebit pentru pacientul respectiv”, a spus Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a adus clarificări cu privire la ordinul comandantului acţiunii din 7 aprilie, prin care se prelungeşte un ordin din 23 martie şi care prevede reducerea activităţii medicale doar la cazurile obligatorii, urgenţe sau cazuri care necesită tratament fără întrerupere, actul normativ prevăzând amânarea cazurilor cronice care pot fi amânate.

Citeste si: Bogdan Despescu, mesaj pentru românii din străinătate: "Dacă veniţi în România pentru a petrece Paştele, veţi..."

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Marcel Vela a anuntat Ordonanta militara nr. 8: "Au venit peste noi momente mai grele şi mai tulburi decât ne imaginam vreodată"

Citeste si: DOCUMENT. Ordonanta militara 8. Noile masuri impuse de autoritati in timpul starii de urgenta


"Multă lume a interpretat sau a încercat să interpreteze acest ordin că este o sistare a întregii activităţi cu excepţia urgenţelor. Ordinul nu prevede acest lucru. Nu au fost suspendare ambulatoriile, nici activităţile din spitale. Doar că s-a dat medicului alegerea de a opera un pacient acum, sau peste o lună când este mai sigur, în mod deosebit pentru pacientul respectiv”, a spus Arafat.

Acesta a precizat că sunt afecţiuni sau intervenţii care pot fi amânate, iar decizia privind aceste afecţiuni s-a luat pe de o parte pentru păstrarea locurilor libere în spitale, dar şi pentru protecţia pacienţilor şi a spitalelor de pacienţii asimptomatici care ar putea răspândi virusul în unităţile sanitare.

"Este o logică în spatele acestui ordin şi sper că toţi colegii au înţeles acest ordin, nimeni nu-i opreşte a trata pacienţii, dar necesită o responsabilitate din partea lor de a nu încărca spitalele şi sistemul sanitar cu cazurile care pot fi amânate. (...) Casele de Asigurări nu au cum să refuze decontarea la ambulatorii, (...) noi nu am suspendat această activitate”, a adăugat Raed Arafat.

sursa: news.ro

sursa foto: Mediafax Foto

Urmatorul articol
Citește și:

Gest șocant al unui britanic. A tușit și scuipat un polițist, iar ce a urmat întrece orice imaginație. VIDEO

Ultimele locuri de pe pământ fără coronavirus! Unde fugim de COVID-19?

După ce vezi asta, nu vei mai ieși din casă fără mască de protecție. VIDEO șocant

Familiile victimelor de COVID-19 sunt nevoite să dea șpagă pentru a lua sicriul acasă: „Mi-au vândut mortul cu 100 de lei”

Caz revoltător în Ploiești. O femeie de 45 de ani a murit după un avort. Medicul vinovat a încercat să cumpere tăcerea familiei: „Ce să facă bre cu banii? Mie dă-mi-o sănătoasă”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies