Raed Arafat, despre cum pot petrece românii Revelionul 2021. Ce pățesc cei care ies în stradă la miezul nopții

Revelionul 2021 va arăta diferit față de anii precedenții. Ce nu au voie românii să facă în noaptea dintre ani?

Raed Arafat, despre Revelionul 2021
Raed Arafat, șeful DSU
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Raed Arafat a făcut miercuri seara, într-o intervenție televizată la Antena3, mai multe precizări despre cum pot sărbători românii Revelionul 2021. Șeful DSU susține că deși nu există reguli impuse de autorități care să limiteze într-un mod sau altul activitatea din casele oamenilor, recomandarea acestuia este ca reuniunile să fie reduse ca număr de persoane. 

„În casă nu există şi nici nu au existat reguli care să impună un anumit număr de persoane. Nu putem să impunem acest lucru în casele oamenilor.  Recomandarea în interiorul casei este să sărbătorească în familie restrânsă, fără să primească persoane care nu stau în casa respectivă. 

Citeste si: Primul român infectat cu COVID-19 s-a infectat din nou: ”Am reușit performanța sa fiu infectat și a doua oară ”

Citeste si: Noua lege a asociațiilor de proprietari. Mii de români sunt afectați! Urmează controale în blocuri?- bzi.ro

În cazul în care primesc persoane, trebuie să aplice toate măsurile de siguranţă, inclusiv aerisirea, inclusiv purtarea măştii. De party-uri, petreceri, în apartamente, în case, în spaţiul lor privat, nimeni nu poate să intre peste ei acolo, dar asta înseamnă asumarea unui risc major. Când sunt persoane din mai multe familii care se întâlnesc acolo, riscul de transmitere este unul foarte serios”, a declarat șeful DSU.

Raed Arafat: „ Regula orei 23.00 este valabilă

Românii nu pot ieși din case după ora 23:00, conform reglementărilor în vigoare, amintește Raed Arafat. Totuși, șeful DSU spune că oamenii pot ieși în fața caselor să vadă focurile de artificii, doar dacă nu se ajunge la o petrecere în toată regula în aer liber.

Citeste si: Momentul stânjenitor prin care a trecut o șoferiță de curse! Înainte să semneze contractul de angajare, i s-a cerut să se dezbrace

„Regula orei 23.00 este valabilă. După ora 23 se iese doar cu declaraţie pe proprie răspundere, pentru motivele care există în regulamentele din hotărârea de guvern. Dacă cineva stă în casă şi iese în faţa casei, nu cred că o să-l oprească cineva.

Dacă se transformă într-o petrecere în stradă a mai multor oameni, normal că este încălcarea regulilor. Ieşirea în faţa casei să te uiţi la focurile de artificii, nu cred că o să spună cineva ceva.

Dar ieşirea de a face o petrecere în stradă cu toată lumea nu este permisă”, a precizat Raed Arafat.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Crimă în București. Andreea a fost ucisă de iubit, în curtea casei, în fața fetiței ei de 4 ani. Criminalul a fost găsit mort

Dosarul Colectiv. Instanța se va pronunța asupra încadrării juridice a faptelor inculpaților. Cristian Popescu-Piedone va fi judecat separat

Crimă la Botoșani! O mamă și-a omorât soțul în fața celor patru copii. Pedeapsa primită, uimitor de mică!

Horoscop Zilnic Miercuri 16 Iunie 2021: Berbecii vor avea nevoie în această zi să scape de toate problemele și să își pună gândurile în ordine

Cristi Borcea e în stare de ȘOC! Decizia care care îl îngroapă definitiv

BOMBĂ în SHOWBIZ! Cine este tatăl copilului Andreei Mantea? S-a aflat adevărul! Nu este Cristi Mitrea!

Cutremur în România! Adio, USR! Informații explozive

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies