Raed Arafat respinge ideea unei carantine la nivel național

Arafat: "Nimeni nu dorește să ia măsuri absolute, lockdown total, dar anumite componente din starea de urgență este posibil să se implementeze"

Distribuie pe:

Autor: Adriana Mihaela

Raed Arafat respinge ideea unei carantine la nivel național
Raed Arafat explică într-o intervenție în direct[Sursa foto: Captură YouTube]

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, într-o intervenție în direct la Observator, ce urmează după ziua în care s-a înregistrat un record de decese și cazuri de Covid-19.


In articol:

”Sistemul este pregătit pentru a răspunde pe etape. La această etapă ajungem la o limită la ATI. Există alte etape pregătite. Sunt secțiile mobile, unele le-am oprit, acum le reactivăm, cea nouă urmează să fie amplasată lângă un spital din București, mai avem cele două la Timișoara, mai avem secțiile modulare, dar putem ajunge și la faza în care să folosim un procent din paturile pentru cazuri non-Covid sau anumite spitale non-Covid să aibă secțiuni pentru bolnavii Covid. Există o marjă de manevră, dar ar fi bine să rezolvăm problema fără să ajungem aici”, a declarat Raed Arafat.

Ce se întâmplă la 4.000 de cazuri pe zi? 

De asemenea, dacă ajungem la un număr de 4.000 de cazuri pe zi există posibilitatea să crească și numărul de cazuri la ATI ”Acum suntem la 600, va crește mai mult. Cu cât crește numărul cazurilor, cu atât ne apropiem de pragul în care avem o problemă la Terapie Intensivă. Am luat prea târziu măsurile, dar cele care s-au luat trebuie respectate. Problema este nerespectarea măsurilor impuse. Toate au avut impact pe ce se întâmplă. ”, a spus secretarul de stat.(Citește și: Val de reacții în mediul online, după noile măsuri luate în plină pandemie de coronavirus: „Se îmbolnăvește lumea în restaurante, dar ia uite ce este la metrou!”

Citeste si: Cum să se organizeze acasă zodiile, în distopia sanitară. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR - evz.ro

Citeste si: Virus rar, descoperit în Bolivia. Provoacă febră hemoragică și se transmite de la om la om - bzi.ro

În plus, nu există posibilitatea să se închidă un oraș precum București ”La acest moment nu se discută. Oricum, măsurile sunt zonale, locale, bine gândite pentru o anumită zonă. S-au luat măsuri pentru localități unde s-a depășit 1.5 la mie. Oricând aceste localități pot să aibă și alte măsuri. [...] Se evita să se ajungă la un lockdown major, care va avea un impact economic major. Măsurile pe care le-am luat avem nevoie de câteva zile să vedem dacă produc un efect sau nu. Dacă nu au efect, ar putea veni un alt pachet de măsuri. [...] Nimeni nu dorește să ia măsuri absolute, lockdown total, dar anumite componente din starea de urgență este posibil să se implementeze acum. Unele măsuri de atunci pot fi luate, dar nu pe plan național, ci pe zone și localități”, a mai declarat Raed Arafat

De precizat este că dacă numărul de cazuri de coronavirus din România cresc există posibilitatea impunerii de noi restricții, similare celor din perioada stării de urgență.

 

 

Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop Zilnic Marți 24 Noiembrie 2020: Taurii intră în posesia unui secret, Leii sunt trădați

Acum chiar se închide tot județul! Cod roșu de COVID la granița Bucureștiului. Au pus lacătul peste tot

Cutremur în showbiz! Florin Busuioc, din nou la un pas de moarte! Momente teribile pentru Busu, prezentatorul meteo de la Pro Tv

LIVE VIDEO Klaus Iohannis, declarație de presă în ziua cu cele mai mari cazuri de Covid-19: „Măsurile de restricție sunt inevitabile”

Pacienți Covid, ținuți ore în șir cu perfuzii în curtea spitalului, sub cerul liber, la Piatra Neamț. „Și un câine are o cușcă. Eu nu am”. Cazul, pe masa ministrului Sănătății

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies