Raed Arafat, semnal de alarmă asupra relaxării măsurilor impuse de coronavirus: „Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte”

Raed Arafat a vorbit în cadrul unei emisiuni tv despre modul în care se va desfășura viața oamenilor după ridicarea stării de urgență.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

Raed Arafat, semnal de alarmă asupra relaxării măsurilor


In articol:

Secretarul de stat din Ministerul Administraţiei şi Internelor Raed Arafat spune că pentru o perioadă "va trebui să convieţuim cu virusul” şi atrage atenţia populaţiei asupra faptului că nerespectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului şi relaxarea "prea devreme" reprezintă un risc "să ne întoarcem la o situaţie mai gravă”.

"Nu se va întoarce totul exact cum a fost înainte. Sunt măsuri care vor afecta economia, pentru a fi redeschise anumite domenii, dar nu se face totul peste noapte. Sunt lucruri care se analizează, vor fi implementate gradual aceste măsuri, măsurile de distanţare, igienă şi protecţia căilor respiratorii, să protejezi pe alţii, mai ales, purtând o mască, astea vor fi, probabil, parte din viaţa noastră. Masca, încet-încet, va deveni un accesoriu necesar în unele zone, spaţii publice, spaţii închise, nu neapărat când te duci pe stradă şi eşti singur”, a afirmat Raed Arafat, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus. 

Citeste si: Decizie mare în sistemul medical românesc. Nelu Tătaru a făcut anunțul în urmă cu puțin timp

Raed Arafat a precizat că "relaxarea prea devreme” şi nerespectarea de către unele persoane a măsurilor de prevenire a răspândirii virusului prezintă "un risc să ne întoarcem la o situaţie mai gravă”.

Raed Arafat, semnal de alarmă asupra relaxării măsurilor

"Vom începe să convieţuim cu virusul şi va mai dura o perioadă până când vom începe să revenim la statusul de normalitate care a fost înainte şi de aici, totul depinde de populaţie. (...) La momentul în care încep măsurile de relaxare responsabilitatea este mai mare de partea populaţiei. Repet, este muncă de echipă, nu poate să vină rolul numai din partea autorităţilor, este şi rolul populaţiei care trebuie să respecte nişte reguli”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Citeste si: Un al treilea angajat al penitenciarului Jilava a fost diagnosticat cu coronavirus

De asemenea, a mai afirmat că nu ştie dacă se va păstra recomandarea privind purtarea mănuşilor, iar referitor la perioada pentru care se vor lua astfel de măsuri el a menţionat că "totul depinde de evoluţia infecţilor şi mai ales de modul în care se va prezenta un al doilea val”.

Ce spune Raed Arafat despre adunările publice, dar și despre deschiderea restaurantelor

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu se ştie cât va fi menţinută recomandarea privind evitarea adunărilor mai mari de trei persoane, iar specialiştii sunt cei care vor lua decizii cu privire la adunările publice, în funcţie de evoluţia răspândirii virusului. 

Raed Arafat, semnal de alarmă asupra relaxării măsurilor

Citeste si: Ultimă oră. Alte 218 persoane au fost diagnosticate cu coronavirus. Bilanțul a ajuns la 10.635

Întrebat dacă este oportun ca oamenii să meargă în restaurante, în localuri publice, în situaţia în care acestea vor fi redeschise, sau în concedii Arafat a spus: "Colegii de la INSP lucrează pe aceste aspecte şi analizează riscuri, acum orice aş spune ar fi o pură speculaţie. Să aşteptăm încă un pic până avem rezultatele analizelor şi să vedem care sunt recomandările”.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate