Raico Cornea a murit! Jurnalistul avea doar 51 de ani

Raico Cornea a murit! Bărbatul avea o carieră de peste 30 de ani în jurnalism.

jurnalist
Jurnlaist Raico Cornea a murit la 51 de ani
Autor: Clara Ionescu

In articol:

O nouă veste tristă în presa din România, duă moartea lui Florin Condurățeanu! Raico Cornea a murit, miercuri, la vârsta de 51 de ani. El ar fi urmat să împlineacsă 52 de ani luna aceasta. Cauza morții a fost un infarct, iar vestea a venit ca un fulger pentru familie și apropiații bărbatului.

Raico Cornea are o carieră în domeniu de mai bine de 30 de ani. El a fost videojurnalist, realizator, producător, corespondent de război în Iugoslavia, redactor şef al Redacţiei Ştiri TVR Timişoara şi directorul canalului TVR 1.

Jurnlaistul a a făcut de-a lungul carierei sale sute de reportaje și filme documentare, care au primt foarte mulți lauri. El a coautor al filmului „Peisaj dupa embargou” și laureat al premiului APTR (1997. Printre filmele documentare relaizate de el se numără: ”Sârbii din România”, ”Ucrainenii din Banat”, ”Dobrogea multiculturală”, ”Timişoara, o Europă în miniatură”, ”Timişul, splendoarea diversităţii etnice”, ”Banatul multicultural”, ”Evreii din Arad – 300 de ani”.

Raico Cornea era unul dintre cei mai importanţi membri ai comunităţii sârbe din Timişoara. În anul 2017, el a fost desemnat în funcția de coordonator cu atribuţii de Director interimar al postului public, ca membru în Consiliul de Administraţie al Socetăţii Române de Televiziune.

De asemenea, jurnalistul a fost fondator al Uniunii Jurnaliştilor din Mass-media Minorităţilor Etnice (UJMME).

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

jurnalist
Raico Cornea a fost corespondent de război în Iugoslavia[Sursa foto: ziuadevest.ro ]

Cauza morții lui Florin Condurățeanu 

Florin Condurățeanu a murit pe data de 28 iunie, în urma unui stop cardio-respirator. În ultimele clipe din viață i-a fost alături chiar fiul său, Răzvan Condurățeanu.

Tânărul a povestit pentru un post de televiziune ce s-a întâmplat în momentul în care tatăl i-a căzut în brațe. 

Citeste si: Cine este Gabriela, văduva regretatului Florin Condurățeanu. I-a fost parteneră de viață de peste 50 de ani

„Vreau să vă spun că da, e adevărat, s-a stins în brațele mele. E foarte greu. L-am iubit foarte mult, m-a iubit foarte mult.

Am avut o relație incredibilă, nu am fost doar tată-fiu, am fost prieteni. Nu pot să nu plâng când vorbesc despre el.

Ieri a fost cea mai urâtă zi. Ieri m-a sunat și mi-a spus să îl iau de la birou că nu se simțea bine. Pe drum mi-a spus că e bine, am avut încredere, eu l-am văzut că nu era într-o formă bună. Acasă, în fața ușii, a avut primul puseu de leșin. Apoi am aruncat cu apă pe el, l-am ținut în brațe, am făcut tot ce am putut să-l țin în viață, am sunat la salvare. Când a venit salvarea, el și-a dat ultima suflare...” Citește mai multe AICI. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cătălin Oprișan, povești neștiute despre Florin Condurățeanu. Au împărțit același birou ani de zile. Ce făcea celebrul jurnalist înainte să intre în emisiune

Doliu în cinematografie! Actrița Luminiţa Gheorghiu a murit la 71 de ani

Florin Condurățeanu este condus pe ultimul drum. Primele imagini de la înmormântarea jurnalistului

Zodiile care vor face mulți bani în această vară

Mirela Vaida surprinde din nou! A fost show total. Totul s-a întâmplat în direct

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

A luat naștere imposibila alianță dintre PNL și PSD. Cetățenii sunt cei care vor suferi

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies