Raluca Turcan, replică neașteptată pentru un cetățean care s-a plâns că nu poate să trăiască cu salariul minim: „Sunt part-time-uri”

Ministrul Muncii a fost prezent la cea de-a doua bursă a locurilor de muncă de la Slatina și a fost abordată de un cetățean. Iată cum a decurs conversația dintre cei doi.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a participat astăzi în Slatina, Olt, la Bursa locurilor de muncă, un eveniment în care cei fără un job sau care proveneau din situații vulnerabile să poată să intre pe piața muncii.

Aceasta nu doar că s-a asigurat că totul decurge conform planului, ci a stat și de vorbă cu cetățanii veniți să-și găsească un loc de muncă. La un moment dat, un bărbat a abordat-o și i-a mărturisit că nu are cum să trăiască cu un salariu minim pe economie. Iată cum s-a desfășurat dialogul dintre cei doi și ce rezolvare a găsit Raluca Turcan la problema acestuia. 

Cum „l-a rezolvat” Raluca Turcan pe cetățeanul care are salariul minim pe economie 

Ministrul Muncii a stat de vorbă cu cetățenii veniți să-și găsească un loc de muncă, iar la un moment dat a fost abordată de un bărbat care i-a spus că el nu poate să trăiască cu salariul minim. Raluca Turcan l-a compătimit și imediat a găsit și o rezolvare la problema lui.

Aceasta i-a sugerat ca pe lângă job-ul de 8 ore pe care îl are deja să-și mai caute și ceva pentru 4 ore.

Citeste si: Veste proastă pentru pensionarii din România! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut un anunț important

Cetățeanul: Doamna ministru, dumneavoastră credeţi că în România se poate trăi cu salariul minim pe economie? Cu 1.340

de lei?

Raluca Turcan: Foarte greu, foarte greu. Greu, vă cred... Auziți, dar fiți atent! Cât munciți? 8 ore, nu?

Cetățeanul: 8 ore.

Citeste si: Gina Pistol și-a luat fiica și-a plecat din casa lui Smiley. Prezentatoarea de la Antena 1 s-a mutat într-un apartament- bzi.ro

Raluca Turcan: Și mai faceți ceva pe lângă?

Cetățeanul: Am face, dar nu avem.

Raluca Turcan: Agricultură?

Cetățeanul: Agricultură nu, că nu avem pământ.

Raluca Turcan: Deci fiți atent! Faceți așa un tur. Part-time-uri sunt? Să ne concentrăm şi pe part-time-uri, că sunt oameni care ar putea să-şi completeze puţin veniturile.

Raluca Turcan, declară evenimentul de la Slatina un succes 

„Am participat astăzi la cea de-a doua bursă a locurilor de muncă organizată de la începutul pandemiei, la Slatina, unde au fost prezenți 40 de agenți economici din județul Olt, cu 566 de locuri de muncă disponibile.

 Din cei 760 de oameni care au venit la întâlnirea cu angajatorii, 136 dintre ei vor semna în cursul zilei de mâine contractele de muncă și alte 336 de persoane au fost selectate în vederea angajării. Altfel spus, în doar câteva ore, mai mult de jumătate dintre solicitanți deja și-au găsit loc de muncă sau au șanse mari să obțină unul.

Citeste si: Guvernul a adoptat o nouă ordonanță de urgență, privind indemnizațiile și sporurile acordate invalizilor, veteranilor și văduvelor de război

 Județul Olt face parte din acele județe în care există nevoie de forță de muncă, precum și persoane interesate să obțină un job. Mai mult de 50% dintre persoanele care figurează ca neocupate în acest județ sunt greu și foarte greu ocupabile, însă soluții există dacă oamenii înțeleg că cea mai solidă formă de venit este cel obținut prin muncă și aleg acest lucru.

Am solicitat ANOFM să organizeze cât mai frecvent astfel de evenimente, peste tot în țară. Este important ca bursele locurilor de muncă să devină obișnuință, pentru că ele pot facilita intrarea pe piața muncii a oamenilor care se află în căutarea unui job sau a celor care sunt în situații vulnerabile și au nevoie de sprijin pentru a deveni activi”, a scris ministrul Muncii pe Facebook. 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Este vestea momentului pentru români. Raluca Turcan, declarații despre vârsta de pensionare: "Nu s-a discutat creșterea vârstei..."

Raluca Turcan, ultimele detalii despre salariile românilor. Ce se întâmplă cu venitul lor lunar: „Niciun venit nu va scădea”

Care este salariul unui preot în România în 2021? Indemnizații de demnitari la vârful Bisericii Ortodoxe: Patriarhul câștigă cât Președintele Senatului, un arhiepiscop, cât un...

Horoscopul lunii Noiembrie pentru toate zodiile

Adio, nuntă! Irina Tănase și Liviu Dragnea s-au despărțit? Blonda aruncă bomba

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Trecerea la ora de iarnă. Au fost schimbate zilele, atenție! Nu mai e valabil ce știam

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies