Răsturnare de situație! Raed Arafat spune că măsurile de restricție nu vor fi ridicate dacă situația se înrăuțește

Raed Arafat spune că, dacă situaţia se înrăutăţeşte, atunci măsurile de relaxare ar putea să nu fie luate din 15 mai

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.


In articol:

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că, dacă situaţia se înrăutăţeşte în zilele următoare, atunci măsurile de relaxare s-ar putea să nu fie luate din 15 mai, el insistând ca până atunci oamenii să respecte reglementările care sunt acum în vigoare, informează News.ro. 

Citeste si: Celebra distracție de 1 mai a fost reprogramată! Care e data noii „nebunii de la mare”

Răsturnare de situație! Raed Arafat spune că măsurile de restricție nu vor fi ridicate dacă situația se înrăuțește

Raed Arafat a declarat, luni, la un post de televiziune, că nu se poate spune acum ce măsuri de relaxare se vor lua după data de 15 mai.

“Nu putem astăzi când suntem încă în aprilie să spunem că pe 15 mai vor fi luate cutare măsuri. Sunt unele deziderate pe care nu trebuie să le transformăm în speranţe pentru oameni până nu vedem cum evoluează în următoarele două săptămâni şi care depinde foarte mult de respectarea măsurilor care sunt impuse în perioada asta. Mai avem aproximativ două săptămâni şi, către sfârşitul celor două săptămâni, înainte de 15 mai, o să se cristalizeze realmente situaţia, ce decizii vor fi luate, ce poate fi relaxat. Sper ca oamenii să ne înţeleagă”, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: Cu ce bărbat a fost surprinsă Bianca de la Puterea dragostei, după ce s-a despărțit de Livian - evz.ro

Citeste si: TEXT INTEGRAL! Ordonanța militară nr. 10

El a precizat că, dacă situaţia se înrăutăţeşte, atunci măsurile de relaxare ar putea să nu fie luate în data de 15 mai.

Citeste si: Un bărbat infectat cu o formă gravă de Covid a descoperit un mod de a respira care i-a salvat viața

“Acest lucru e foarte greu de făcut şi, dacă acum începe să dăm măsuri clare care vor fi luate, că asta sigur se va lua, înseamnă că noi păcălim oamenii sau suntem iresponsabili. Trebuie să aşteptăm să ne apropiem cât de mult de perioada respectivă ca să spunem ce măsuri se vor lua. Dacă vedem că situaţia se înrăutăţeşte, s-ar putea să nu mai fie 15 mai. De aici noi insistăm să se respecte toate regulile. Dacă vedem că situaţia merge altfel decât sperăm, poate că măsuri pe care am vrut să le luăm nu le mai luăm”, a explicat Arafat.

El a menţionat că măsurile de relaxare ar putea fi reanalizate în cazul în care se va înregistra o creştere semnificativă a cazurilor de Covid-19, cu un impact serios pe sistemul sanitar.

Şeful DSU a mai spus că, dacă în data de 15 mai situaţia este bună, atunci pot începe măsurile de relaxare graduală.

“Trecem printr-o perioadă dificilă, dar mai avem de răbdat două săptămâni. Dacă astea le răbdăm şi vedem în data de 15 că situaţia e chiar ok, atunci e un lucru bun pentru toţi că pot începe măsurile de relaxare graduală, cu măsurarea impactului între măsurile respective şi luând măsurile cel mai puţin riscante la început şi încet, încet crescând gama măsurilor de relaxare. Dacă începem înainte de 15 şi ne bucurăm o săptămână că nu a fost nimic şi brusc ne trezim într-o săptămână, două că avem deja mii de cazuri, că avem sute de cazuri în Terapie Intensivă şi ne transformăm în alt scenariu, va fi mult mai rău pentru ei”, a mai declarat Arafat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor. Preşedintele a subliniat că nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, vor rămâne în vigoare interdicţiile pentru adunări publice şi alte manifestări.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Răzvan Fodor sfidează pandemia de coronavirus. Câștigătorul Asia Express are planuri mari de 1 Mai

Gigi Becali lansează o teorie a conspirației: „Au băgat la morgă virusul. Doar 200 au murit de coronavirus”

Violeta Alexandru, surpriză pentru pensionari: Urmează o nouă creștere a pensiilor

Clara Mărgineanu, realizatoarea tv care a murit la doar 48 de ani, a suferit drame teribile: „A trebuit să se crească singură, adică orfană de dragostea părinţilor. Alţi...

Stirile Kanal D, pe primul loc in preferintele telespectatorilor, in weekend

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies