WowNews logo WOWnews
Stories

Stiri

Placinta cu legume a Ioanei Ginghina! Arata foarte bine si e delicioasa! "O recomand pentru masa de seara" 

Ioana Ginghina a scris pe blog reteta pentru placinta cu legume pe care o pregateste ea pentru fetita ei, Ruxandra.

Ingrediente:
1 aluat de pizza sau orice fel de aluat preparat in casa, dar nu dulce
1 dovlecel
2 morcovi
100 g. de broccoli
1 ceapa mica
1ardei gras
100 g. cascaval
sare si piper
Cum se prepara placinta de legume:
Se curata legumele si se taie in bucati nu foarte mari, ca pentru pizza.
Intr-o tigaie de calesc putin legumele ceapa, morcovul, ardeiul gras.
Broccoli si pune la fiert 4-5 minute, pana se inmoaie putin, dar nu foarte mult!
Se amesteca apoi toate legumele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Aluatul se intinde intr-un vas termorezistent iar deasupra se adauga amestecul de legume. Deasupra se pune cascaval ras.
Se da totul la cuptor cam 20-30 de minute, pana se coace aluatul de foietaj iar cascavalul se rumeneste usor.
Sincer aceasta reteta este doar orientativa, este genul de reteta pe care poti sa o faci cand vrei sa “scapi ” de legumele din frigider.
Asa ca poti folosi tot ce gasesti, fara frica, caci va fi la fel de gustoasa!

Ingrediente:

Citeste si: Doina Teodoru, surprinsă în prezența unui alt bucătar! Cine este bărbatul celebru care o face să zâmbească după despărțirea de Cătălin Scărlătescu - kfetele.ro

1 aluat de pizza sau orice fel de aluat preparat in casa, dar nu dulce

1 dovlecel

2 morcovi

100 g. de broccoli

1 ceapa mica

1ardei gras

100 g. cascaval

sare si piper

/www/cdn.knd.ro/media/521/2861/35026/16473681/1/media-148372463429580900.jpgCum se prepara placinta de legume:

Se curata legumele si se taie in bucati nu foarte mari, ca pentru pizza.Intr-o tigaie de calesc putin legumele ceapa, morcovul, ardeiul gras.Broccoli si pune la fiert 4-5 minute, pana se inmoaie putin, dar nu foarte mult!Se amesteca apoi toate legumele, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Aluatul se intinde intr-un vas termorezistent iar deasupra se adauga amestecul de legume. Deasupra se pune cascaval ras.
Se da totul la cuptor cam 20-30 de minute, pana se coace aluatul de foietaj iar cascavalul se rumeneste usor.
Sincer aceasta reteta este doar orientativa, este genul de reteta pe care poti sa o faci cand vrei sa “scapi ” de legumele din frigider.
Asa ca poti folosi tot ce gasesti, fara frica, caci va fi la fel de gustoasa!