
kanald.ro
Diverse
Avocado este un super aliment, care nu trebuie să lipsească din meniul unei persoane. Bogat în grăsimi sănătoase, acest fruct conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia subtantelor nutritive din alimente.
Avocado este una din cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, iar dacă este consumat în cantități moderate nu îngrașă. Astfel, o persoană se poate bucura doar de beneficiile acestuia.
Fructul de avocado este foarte bun pentru piele, pe care o menţine tânăra şi hidratată, tot prin conţinutul de grăsimi sănătoase. Acesta este motivul pentru care îl regăsim în multe produse cosmetice.
Citeste si: Cele mai eficiente 4 rețete cu miere pentru o mască de față
Citeste si: Rețetă de pilaf (orez) sârbesc. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie
Cel mai simplu mod prin care îl poți introduce în rutina zilnică este să-l faci alimentul principal al micului dejun. Astfel, poți începe ziua cu energie bună și nu trebuie să-ți faci griji până la următoarea masă, pentru că avocado este un aliment sățios.
Îți propunem 5 rețete simple pentru micul dejun, care nu îți vor răpi mai mult de 15 minute în bucătărie.
Desfă fructul de avocado și pune într-un castron miezul acestuia. Poți folosi o furculiță pentru a zdrobi fructul. Apoi, prăjeşte două felii de pâine, pe care le vei unge cu compoziția. Deasupra, poţi pune ce condimente preferi. Îți ia doar două minute să prepari acest mic dejun.
Ai nevoie de două felii de pâine integrală, un fruct de avocado, o lămâie tăiată în jumătate, ulei de măsline, şase roşii cherry şi condimente (piper, sare). După ce ai prăjit pâinea și o ungi cu miezul de avocado, stoarce puţină lămâie deasupra, pune roşiile tăiate în jumătate şi condimentează.
O altă combinație sănătoasă și sățioasă este omleta cu avocado.
Curată bine miezul unui avocado şi sparge câte un ou în fiecare jumătate. Pune la cuptor şi lasă-l acolo până vezi că oul e gata. Poftă bună!
Fructele de avocado încep să se coacă abia după ce au fost culese. Îți poți da seama că fructul este bun de mâncat după ce își schimbă culoarea de la verde închis până la maro închis, spre negru.
Pe lângă culoare, poți recunoaște un avocado copt și după fermitate.Cu cât este mai copt, cu atât va fi mai moale, iar pulpa este mai pufoasă. Dacă îl strângi în mână și este tare, înseamnă că este crud.
Dacă nu ai găsit în comerț fructul deja copt, poți să îl coci la tine acasă. Lasă-l în coșul cu fructe, iar acesta se va coace în cel mult opt zile. Nu îl pune la frigider.