
kanald.ro
Diverse
Cea mai bună supă cremă de legume, ideală pentru zilele de post.
Cea mai bună supă cremă de legume, ideală pentru zilele de post, mai ales că Postul Paştelui abia a început şi durează 40 de zile.
Ingrediente:
200 g mazăre verde boabe
0.5
Mod de preparare:
Se spală legumele, se curăţă, se taie cubulețe şi se pun într-o oală cu apă, cât să le acopere. Se lasă la fiert. Când au fiert, se ia oala de pe foc şi se pasează legumele cu ajutorul unui blender, până ce se obţine o supă cremoasă.
Citeste si: Postul Paştelui 2021. Top 25 reţete de post simple şi gustoase
Ingrediente:
500 de grame de ciuperci;
o ceapă;
un cartof;
un ardei roșu;
2-3 linguri de ulei de măsline;
200 de ml de smântână;
o legătură de pătrunjel;
sare;
piper.
Mod de preparare:
Primul pas este să calești ciupercile, ceapa și usturoiul într-o tigaie în care ai pus ulei de măsline și să lași celelalte legume la fiert. Când ciupercile, ceapa și usturoiul dau semne că s-au prăjit puțin, ia-le de pe foc și amestecă-le în supa pusă la fiert pentru câteva minute. La final, strecoară toate legumele, pasează-le la blender, alături de unt și smântână, până obții o cremă cu textură lichidă.
Citeste si: Rețetă de negresă pentru zilele de post. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie
Ingrediente:
un kilogram de broccoli;
o ceapa;
un morcov;
2-3 caței de usturoi;
100 de grame de orez cu bob rotund;
30 de grame de unt;
sare;
piper.
Mod de preparare:
Se fierb buchețelele de broccoli alături de ceapă, morcov și orez până scade apa. Apoi, acestea se strecoară și se pun în blender cu celelalte ingrediente, se mixează până se obține crema și se servește alături de crutoane.
Ingrediente:
5-6 roșii coapte;
2-3 căței de usturoi;
200 de ml de suc de roșii;
1-2 cartofi;
7-8 frunze de busuioc;
pătrunjel, rozmarin (opțional);
sare;
piper.
Mod de preparare:
Pune roșiile la fiert într-un vas cu apă și sare până când coaja acestora începe să se desprindă. Curăță și cartoful de coajă și lasă-l la fiert până când poți înfige scobitoarea în el cu ușurință. După ce legumele sunt gata, taie-le cubulete și amestecă-le cu toate celelalte ingrediente în blender. La final, adaugă sare și piper în funcție de gusturile tale și decorează bolul de supă cu o frunză de pătrunjel sau crutoane.
Ingrediente:
400 g linte
1 ceapă
1 morcov
2 bucăți pătrunjel rădăcină
0.5 lingură oțet
1 pătrunjel verde
sare
piper
crutoane cu usturoi
Mod de preparare:
Se fierbe lintea în apă cu sare și oțet și se dă în 2-3 clocote. Se adaugă ceapa, morcovul, rădăcinile de pătrunjel, tocate mărunt. Se fierb, la foc mic, acoperit. După ce au fiert, toate ingredientele se trec printr-o sită deasă. După gust, se potrivește cu sare și piper, apoi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se servește fierbinte cu verdeață și crutoane.