WowNews logo WOWnews
Stories
Cea mai buna supă cremă de legume
Cea mai buna supă cremă de legume

Diverse

Cea mai bună supă cremă de legume. O poţi face cu legume proaspete de primăvară

Cea mai bună supă cremă de legume, ideală pentru zilele de post.

Cea mai bună supă cremă de legume, ideală pentru zilele de post, mai ales că Postul Paştelui abia a început şi durează 40 de zile.

Cea mai bună supă cremă de legume

Ingrediente:

Citeste si: Substanța care ar fi ucis-o, de fapt, pe Andreea Cuciuc! Mama fetei aruncă bomba, la aproape un an de la moartea ei- kfetele.ro

200 g mazăre verde boabe
0.5

kg cartofi
0.5 kg ţelină
0.5 kg morcovi
2 ardei capia
1 ardei iute
3-4 roşii
sare
piper
verdeaţă

Mod de preparare:

Se spală legumele, se curăţă, se taie cubulețe şi se pun într-o oală cu apă, cât să le acopere. Se lasă la fiert. Când au fiert, se ia oala de pe foc şi se pasează legumele cu ajutorul unui blender, până ce se obţine o supă cremoasă.

La final se adaugă verdeaţa proaspătă, tocată mărunt. Supa se serveşte împreună cu pâine de casă prăjită sau crutoane (bucăţele de pâine coaptă în cuptor, cu puţin ulei de măsline, usturoi şi condimente). 

Citeste si: Postul Paştelui 2021. Top 25 reţete de post simple şi gustoase

Cea mai buna supă cremă de legume
Cea mai buna supă cremă de legume[Sursa foto: PixaBay]

Supă cremă de ciuperci

Ingrediente:

500 de grame de ciuperci;
o ceapă;
un cartof;
un ardei roșu;
2-3 linguri de ulei de măsline;
200 de ml de smântână;
o legătură de pătrunjel;
sare;
piper.

Mod de preparare:

Primul pas este să calești ciupercile, ceapa și usturoiul într-o tigaie în care ai pus ulei de măsline și să lași celelalte legume la fiert. Când ciupercile, ceapa și usturoiul dau semne că s-au prăjit puțin, ia-le de pe foc și amestecă-le în supa pusă la fiert pentru câteva minute. La final, strecoară toate legumele,  pasează-le la blender, alături de unt și smântână, până obții o cremă cu textură lichidă.

La final, adaugă câteva frunze de pătrunjel şi crutoane.

Citeste si: Rețetă de negresă pentru zilele de post. Cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie

Cea mai buna supă cremă de legume
Cea mai buna supă cremă de legume[Sursa foto: PixaBay]

Supă cremă de broccoli

Ingrediente:

un kilogram de broccoli;
o ceapa;
un morcov;
2-3 caței de usturoi;
100 de grame de orez cu bob rotund;
30 de grame de unt;
sare;
piper.

Mod de preparare:

Se fierb buchețelele de broccoli alături de ceapă, morcov și orez până scade apa. Apoi, acestea se strecoară și se pun în blender cu celelalte ingrediente, se mixează până se obține crema și se servește alături de crutoane.

Cea mai buna supă cremă de legume
Cea mai buna supă cremă de legume[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veronica iese cu tunete și fulgere din camera roșie! „Lasă-mă!”. Gestul făcut de Ahmed a adus-o la capătul puterilor- kanald.ro

Citeste si: Corneliu Botgros face DECLARAȚIA care zguduie tot showbizul! A ținut totul în el, până n-a mai putut. Ce a trăit l-a dus direct la psiholog: "Am încercat să evit toate astea". Ce NU s-a spus niciodată despre divorțul de Adriana Ochișanu- radioimpuls.ro

Supă cremă de roșii

Ingrediente:

5-6 roșii coapte;
2-3 căței de usturoi;
200 de ml de suc de roșii;
1-2 cartofi;
7-8 frunze de busuioc;
pătrunjel, rozmarin (opțional);
sare;
piper.

Mod de preparare:

Pune roșiile la fiert într-un vas cu apă și sare până când coaja acestora începe să se desprindă. Curăță și cartoful de coajă și lasă-l la fiert până când poți înfige scobitoarea în el cu ușurință. După ce legumele sunt gata, taie-le cubulete și amestecă-le cu toate celelalte ingrediente în blender. La final, adaugă sare și piper în funcție de gusturile tale și decorează bolul de supă cu o frunză de pătrunjel sau crutoane.

Supă cremă de linte

Ingrediente:

400 g linte
1 ceapă
1 morcov
2 bucăți pătrunjel rădăcină
0.5 lingură oțet
1 pătrunjel verde
sare
piper
crutoane cu usturoi 

Mod de preparare:

Se fierbe lintea în apă cu sare și oțet și se dă în 2-3 clocote. Se adaugă ceapa, morcovul, rădăcinile de pătrunjel, tocate mărunt. Se fierb, la foc mic, acoperit. După ce au fiert, toate ingredientele se trec printr-o sită deasă. După gust, se potrivește cu sare și piper, apoi se mai lasă să dea în 2-3 clocote. Se servește fierbinte cu verdeață și crutoane.