Reacția medicului Craiu, după ce un bebeluș a murit pentru că nu a fost dus la spital la timp de frica COVID-19!

Medicul Mihai Craiu a reacționat după ce un copil a murit din cauza unei boli diareice, pentru că părinții l-au dus prea târziu la spital de frica COVID-19.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Medicul Mihai Craiu a scris despre cazul bebelușului lăsat să moară de frica COVID-19. Micuțul ar fi sufert de o boală diareică, ulterior aceasta s-a agravat și a fost dus la spital mult prea târziu de părinții lui, care se temeau că acesta s-ar putea îmbolnăvi de COVID-19.

”Zilele acestea luăm cele mai surprinzătoare decizii. De la decizia imprudentă de a ieși cu un copil în parc, în ciuda interdicțiilor oficiale ("ca s-a plictisit copilu' de stat în casă", "că îi scade vitamina D3 în sânge", "că este afectată grav imunitatea") până în extrema cealalta, în care nu mergem la spital de teama COVID-19, chiar dacă este copilul bolnav și are semne de gravitate", a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Craiu: ”Ceilalți microbi nu au intrat în vacanță”

Scriu aceste rânduri cu gândul la un copil român care a murit zilele acestea, fără să faca un mare impact in media. Un copil mic cu boală diareica. A avut foarte multe scaune și vărsături și nu a putut fi alimentat sau tratat deloc acasă. Iar drumurile între spitale și specialități, odată ce boala a devenit extrem de gravă, au fost prea lungi pentru el...

Citeste si: Premieră pentru România. Declarați vindecați de COVID-19, dar testați din nou pozitiv. Explicația medicilor

Citeste si: În plină pandemie de coronavirus, un tătic din București și-a plimbat bebelușul aflat în cărucior pe acoperișul blocului! VIDEO

Citeste si: Designerii români dau o mână de ajutor în lupta cu coronavirusul! Andreea Dogaru a confecționat 500 de măști și vrea să le doneze cadrelor medicale

Citeste si: Designerii români dau o mână de ajutor în lupta cu coronavirusul! Andreea Dogaru a confecționat 500 de măști și vrea să le doneze cadrelor medicale

Nu vorbesc despre un pacient cu infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2!! Ci de o diaree cu un patogen obișnuit, care producea îmbolnăviri și înainte de vremea pandemiei.

Pur și simplu s-a așteptat prea mult, de teama expunerii ipotetice la coronavirus.

MESAJ DE LUAT ACASA - noul coronavirus nu a luat dreptul altor microbi de a imbolnavi un copil mic!!," a scris Mihai Craiu.

Sfaturile doctorului Craiu pentru părinți

fara descriere

"1. Sunați medicul de familie, care este în măsură să vă sfătuiască FOARTE bine pentru toate bolile uzuale. Dânsul/dânsa cunoaște exact istoria copilului și poate identifica rapid scenariile cu risc mare.

2. Dacă există Semne Generale de Pericol la Copil apelați 112 sau mergeți imediat la spital (zice OMS ca sunt 3 astfel de semne - copilul care nu poate bea sau nu suge deloc la sân, copilul care vomită frecvent și copilul care are un episod de convulsii sau pierdere a stării de conștiență. (Maternal, newborn, child and adolescent health)

3. Dacă ai un copil a cărui boală nu s-a ameliorat deloc, în ciuda tratamentului prescris de medicul de familie, mai mult de 72 ore și există febră foarte mare, tuse frecventă, respirație grea FĂRĂ să fie nasul înfundat, diaree cu sânge sau dureri mari ce nu trec cu panadol/nurofen, etc MERGEȚI LA SPITAL!

#stamacasă DACA este copilul sanatos!!," a explicat medicul Mihai Craiu. 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate