Reacţii vehemente, după ce Busu a fost operat de un medic viitor şomer, iar şeful secţiei Cardiologie avea telefonul închis

Medicul şef al Secţiei de Cardiologie din Craiova este ironizat pe Facebook de un alt doctor pentru că avea telefonul închis, deşi era nevoie de el.

Autor: R.L.

„Singurul medic şef pe cardiologie intervenţională doarme. (…) E timpul lui, ştim, dar trebuie să salvăm un om”, a scris doctorul Vasi Rădulescu.

Medicul Vasi Rădulescu, devenit cunoscut după ce a salvat un bătrân bătut la Braşov, l-a ironizat, miercuri, pe Facebook, pe medicul şef de la Cardiologia din Craiova, Octavian Istratoaie, pentru că avea telefonul închis, când era nevoie de el la spital.

„Cine ştie să pună un stent? Avem nevoie la Craiova, e clinică nouă pentru aşa ceva, dar nu prea o foloseşte nimeni. Medici ar fi, dar cine mai angajează orice medic, ce, aţi înnebunit? Trebuie o combinaţie, o servire, ceva. Singurul medic şef pe cardiologie intervenţională doarme. Nu răspunde la telefon. E timpul lui, ştim, dar trebuie să salvăm un om. E Busu de la meteo, actorul! A făcut infarct după un spectacol. A fost resuscitat, e-n terapie intensivă, nu poate fi dus în capitală şi are nevoie de cineva să intre cu o sârmuliţă până-n inimă, să-i pună un arculeţ acolo. Poate cineva s-o facă?”, se întreabă doctorul Vasi Rădulescu.

Acesta vorbeşte şi despre cei doi medici care au venit de acasă pentru a-l opera pe Busu.

„Ăştia s-au şi activat, s-au îmbrăcat în trei secunde, vor să intre în sală, să ajute omul.

Sunt bine pregătiţi, au mai făcut asta, dar au nevoie de acordul şefului, da, cel de sus. Nu dăm de şef! Sunăm managerul, gata, e aranjată treaba, undă verde”, mai scrie Vasi Rădulescu.

Potrivit lui Rădulescu, unul dintre cei doi medici, Eugen Ţieranu, medic resident, va fi şomer de anul viitor, când va termina stagiul de pregătire.

„Rezidenţii, această specie hulită şi urâtă de toată lumea, fac procedura impecabil.

Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă sunt şcoliţi pe la Fundeni, mănâncă toată cardiologia pe pâine la micul dejun. Primul e rezident în ultimul an şi stă pe tuşă, din prea multe motive. Nu sunt posturi! Îşi va lua diploma de specialist în primele luni din 2019 şi apoi va fi şomer, va pleca din ţară sau va sta în asteptare, poate-poate se va scoate un post pe bune pe undeva”, a mai scris medicul Vasi Rădulescu.

Vasi Rădulescu spune că l-a întâlnit pe Florin Busuioc o singură dată şi spune că actorul nu ar fi dorit „nicio prioritate la tratament, nu ar fi profitat de statutul său”.

„L-am întâlnit pe Busu o singură dată. Vă asigur că nu şi-ar fi dorit nicio prioritate la tratament, nu ar fi profitat de statutul său nicio clipă.

E un munte de bun simţ şi modestie. Sper să treacă cu bine peste tot. Societatea asta trebuie să se schimbe. Angajaţi, domnilor, medicii tineri în secţiile alea! Nu vă mai băgaţi toţi piloşii peste tot! Preţuiţi rezidenţii, creaţi-le condiţii să înveţe şi să se dezvolte, ţineţi-i cumva în ţară. Scoateţi posturile transparent şi daţi şanse egale la concursuri. Folosiţi aparatura nouă şi sălile, că d-asta le-aţi făcut, nu să sifonaţi nişte bani! Zici că trăim la capătul lumii. E halucinant ce vedem zilele astea…”, a mai scris Rădulescu.

Citeşte mai mult pe mediafax.ro

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Directorul Spitalului Craiova, declaraţii uimitoare despre starea de sănătate a lui Busu: "Momentul critic..."

El l-a înlocuit pe Florin Busuioc la rubrica meteo! Colegii prezentatorului au făcut anunţul în direct

Cel mai înspăimântător sunet din lume a fost reprodus. Era folosit la sacrificiile umane

Armin Nicoară și Claudia Puican au împlinit un an de căsnicie! Ce mesaje și-au transmis cei doi: „Într-o căsnicie există urcușuri și coborâșuri”

O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au...

„Minunată, o fată așa cum mi-am dorit de la viață, să am lângă mine.” Ce a declarat Marius Elisei despre noua sa relație

Mario Fresh i-a dat inelul fiicei lui Dragoș Bucur. Imaginile care au stârnit controverse

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies