REGULI BAC 2021. Ce trebuie să știe absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat 2021

Ce trebuie să știe elevii claselor a XII-a și a XIII-a de liceu despre examenul de Bacalaureat 2021?

Reguli pentru examenul de Bacalaureat 2021
Reguli pentru examenul de Bacalaureat 2021[Sursa foto: Mediafax]
Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii din clasele terminale de liceu susțin examenul de Bacalaureat 2021 în perioada iunie –iulie 2021, iar cei care nu vor promova din prima mai au o șansă în cea de-a doua sesiune, când examenul se va susține în perioada august-septembrie.

 

Reguli pentru examenul de Bacalaureat 2021

Luni, 28 iunie, va avea loc prima probă scrisă la Limba și Literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2021. Marți, 29 iunie, candidații vor susține proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie, iar miercuri, pe 30 iunie, absolvenții vor da proba la alegere a profilului și specializării.

Citeste si: BACALAUREAT 2021. Cum pot gestiona elevii de liceu stresul dinaintea examenului de BAC 2021. Recomandările specialiștilor 

Examenul de Bacalaureat are o serie de reguli stricte pe care candidații trebuie să le respecte, pentru a nu fi eliminați.

  • Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei (ora 9:00). Sălile vor fi monitorizate audio-video.
  • Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit.
  • Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen, inclusiv persoanele de contact și informaticienii sunt selectate din alte unități de învățământ decât cele din care provin candidații arondați centrelor. Pentru examenul național de Bacalaureat 2021, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent.
  • La Bac 2021, elevii de liceu nu au voie să intre în sala de examen având în posesie telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare ghiozdane, rucsace, sacoșe, poșete manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare notițe, însemnări, rezumate, ciorne lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.
  • Tinerii care se prezintă la examenul de Bacalaureat sunt obligați să lase toate obiectele menționate mai sus în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.
  • Elevii claselor terminale de liceu care refuză să depoziteze obiectele nu vor fi primiți în sala de examen și nu pot promova Bacalaureatul.
  • În timpul examenului, candidații nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.
  • Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Sesiunea iunie- iulie 2021

31 mai-4 iunie 2021: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

4 iunie 2021: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

28 iunie 2021: Limba și literatura română, proba E a) proba scrisă

29 iunie 2021: Proba obligatorie a profilului, proba E.c) proba scrisă

Citeste si: Admitere 2021 Universitatea Titu Maiorescu din București. Cu ce medie se intră la facultate și cum se face înscrierea

Citeste si: Ionuț Cercel, devastat la priveghiul tatălui său. Ce a strigat în fața tuturor- bzi.ro

30 iunie 2021: Proba la alegere a profilului și specializării, proba E.d) proba scrisă

1 iulie 2021: Limba și literatura maternă, proba E.b) proba scrisă

5 iulie 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12:00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00-18:00

6-9 iulie 2021: Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021: Afișarea rezultatelor finale

Sesiunea august – septembrie

19- 26 iulie 2021- Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

16 august 2021- Limba și literatura română- proba E.a)- proba scrisă

17 august 2021- Proba obligatorie a profilului- proba E.c)- proba scrisă

18 august 2021- Proba la alegere a profilului și specializării- proba E.d)- proba scrisă

19 august 2021- Limba și literatura maternă- proba E.b)- proba scrisă

Ce pică la Bac la subiectul 3 la Limba română. DOVADA cu cerința la subiectul 3 la Uman 2021 pe care a postat-o un elev în mediul online: "Și anul trecut s-a potrivit"

31 august 2021- Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)

1- 3 septembrie 2021- Rezolvarea contestațiilor

3 septembrie 2021- Afișarea rezultatelor finale la BAC 2021

 

SURSE: edupedu.ro

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

BACALAUREAT 2021. Cum pot gestiona elevii de liceu stresul dinaintea examenului de BAC 2021. Recomandările specialiștilor 

Valeriu Gheorghiță, despre cazurile de miocardită la copii după vaccinarea anti-COVID-19: "Au fost două cazuri la tineri de 17 ani"

Calendar Creștin Ortodox, 19 septembrie 2021. Creștinii pomenesc trei sfinți importanți

Horoscop 19 Septembrie 2021: Taurii au parte de surprize plăcute, Leii vor avea o zi plină de peripeții

Germania trimite o undă de șoc la nivel mondial! Este cea mai mare revoluție industrială din ultimul secol

BOMBĂ! Motivul REAL pentru care Ion Țiriac NU a vrut să vină la nunta Simonei Halep. A făcut SCANDAL imens

Istoria văzută prin ochii unui ziarist. Legionari și comuniști, luptele cu Ion Iliescu, Virgil Măgureanu și Traian Băsescu

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies