Republica Moldova, la un pas de a ajunge pe lista neagră a lui Putin! Amenințarea directă, venită de la Moscova: "Vom răspunde și aceste răspunsuri vor fi dureroase"

O lege promulgată de Maia Sandu a atras o reacție dură a Rusiei, în plin război cu Ucraina.

Autor: Roxana Ștefania

In articol:

Ministerului rus de Externe a avut o reacție tranșantă la adresa Republicii Moldova, la scurt timp după ce președinta Maia Sandu a promulgat legea prin care se interzice afișarea și utilizarea simbolurilor folosite în actele de război din Ucraina, relatează agenția de presă Ria Novosti, citată de digi24.ro.

Citeste si: Un fost lider rus anunță căderea lui Vladimir Putin! Ce se va întâmpla în Ucraina? ”Va fi învins și așa se va sfârși era lui”

Ministerul rus de Externe: "Chemăm Chișinăul să renunțe la o asemenea retorică sau vom răspunde!"

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a transmis un avertisment dur la adresa Chișinăului, într-un discurs recent. Maria Zaharova a catalogat acțiunea Maiei Sandu de a interzice afișarea și utilizarea simbolurilor folosite în actele de război din Ucraina ca fiind "o adevărată trădare".

Zaharova avertizează Republica Moldova

Maria Zaharova

[Sursa foto: Captură video]

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ea a menționat că Republica Moldova ar trebui să se abțină de la anumite declarații, ori în caz contrar Rusia va răspunde acestor "măsuri neprietenoase": "Înțeleg că și Moldova este sub presiune, dar sunt lucruri care nu pot fi trădate. Aceasta este o adevărată trădare. Ne-am exprimat opinia de principiu cu privire la această inițiativă legislativă, precum și cu privire la o serie de alte măsuri neprietenoase luate vinerea trecută de partea moldovenească.

Astfel de decizii provoacă, ca să spunem așa, o profundă îngrijorare și indignare. Chemăm Chișinăul să renunțe la o asemenea retorică sau vom răspunde și aceste răspunsuri vor fi dureroase.", a transmis purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

O lege promulgată de Maia Sandu a stârnit amenințări din partea Rusiei

Maia Sandu

[Sursa foto: Captură video]

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene califică avertismentele Rusiei ca fiind inacceptabile

Declarațiile purtătorului de cuvânt al Ministerului rus de Externe la adresa Maiei Sandu au fost considerate inacceptabile de către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

În urma discursului pe care Maria Zarahova l-a avut în public, s-a luat decizia ca ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, să fie convocat în Republica Moldova: "Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a luat act de declarația reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, făcută în cadrul briefingului din 20 aprilie, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova, iar evenimentele istorice sunt instrumentalizate în scopuri de propagandă.

Citeste si: Rusia, ultimatum pentru Suedia și Finlanda! Se extinde războiul? „Noi am emis toate avertismentele. Nu vor trebui să fie surprinse de nimic”

Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, MAEIE a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov.", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Răsturnare de situație: Rusia acuză Ucraina de un nou atac! Ce țintă a avut armata lui Zelenski

Kremlinul anunță că Putin este mai sărac decât angajații săi! Care este, de fapt, averea liderului rus

Rusia a plănuit invazia Belarusului! Lovitură pentru Lukașenko, aliatul lui Putin

Vlăduța Lupău a dezvăluit cum a avut loc cererea în căsătorie

Veste uriașă despre Elena Udrea. E decizia zilei. S-a anunțat chiar acum

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Țara care își pierde populația în timp record. Este cel mai puternic declin cunoscut vreodată

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies