
kanald.ro
Actualitate
În plină epidemie de coronavirus cele mai afectate afaceri sunt cele din domeniul restaurantelor și fast-food-urilor, încasările ajungând la un minim istoric.
Zilele trecute, chiar înaintea declarării situației de urgență, deja, bucureștenii au început să evite zona restaurantelor și fast-food-urilor, lucru care, evident, are efecte serioase asupra afacerilor din domeniu.
Citeste si: Eroii care luptă cu virusul, venit din Wuhan, au ajuns la capătul puterilor
Citeste si: Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu
Citeste si: Prima reacție a lui Chef Scărlătescu după moartea lui Ramon Chicireanu
Dacă până la declanșarea epidemiei de coronavirus, shaormeria în care a investit Brigitte Sfăt și Florin Pastramă, soțul ei, o mulțime de bani era plină zi de zi, la orice oră, acum lucrurile s-au schimbat radical.
Același lucru se petrece la cel mai cunoscut brand de shaormerii din București.
Astfel, la ora prânzului, pe când în restaurantul cu pricina nu mai era loc nici să ”arunci un ac”, ieri era gol. Doi clienți, singuri în restaurant, își savurau shaorma, iar angajații restaurantului recunoșteau că situația este dramatică. ”Vânzările au scăzut, la modul cel mai serios, la 10% din zilele proaste. Sperăm să revină, dacă nu, va fi dramatic”, ne-a spus unul dintre angajații de acolo.
Cei mai afectati, in momentul de fata, de criza coronavirusului sunt hotelierii, agentiile de turism, restaurantele, mai exact secorul HoReCa. Aici, cifrele de afaceri au scazut cu pana la 80%, a declarat pentru Ziare.com Florin Jianu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. De altfel, deja, Guvernul României a anunțat că va lua măsuri pentru ca domeniul industriei de restaurante și hoteluri să evite falimentul.