Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu

Autoritățile au pregătite planuri de luptă contra noului coronavirus, acestea sunt bazate pe patru scenarii de raspandire a virusului, măsurile vor fi gradual mai restrictive.

Distribuie pe:

Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu
Scenariul 4

În prezent România se află la scenariul 3, care implică următoarele:

  • limitarea contactului între persoane
  • limitarea activităților colective
  • raportarea călătoriilor
  • punerea în aplicare a planului de pregătire pentru pandemie
  • puncte medicale avansate în cadrul unităților sanitare.

In articol:

„Tipologia cazurilor de până în prezent arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv. Totodată, menționăm faptul că, față de previzionarea realizată, până la acest moment nu au survenit decese în urma infectării cu noul coronavirus”, spune GCS.

Scenariul 3 în caz de coronavirus

La câte infectări se intră în scenariul 3

Dacă infectările trec de 100, România intră în scenariul 3. Este un scenariu amplu, care presupune măsuri mai restrictive. Autorităţile au decis că scenariul 3 este valabil între 100 şi 2.001 infectări.

Citeste si: Program functionare mall-uri modificat din cauza coronavirusului. Orarul centrelor comerciale din Bucuresti si din tara

Citeste si: Stare de urgență în România. Klaus Iohannis face declarații la ora 15:00. Președintele va anunța măsurile care vor fi luate - LIVE

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

Citeste si: Senatorul Vergil Chițac e la terapie intensivă! Mesajul postat de fiica politicianului infectat cu COVID-19

Din acel moment, autorităţile vor putea impune carantină şi la domiciliu, nu doar în spitale, având în vedere că în multe zone s-ar putea depăşi capacităţile unităţilor medicale. Există planuri inclusiv pentru organizarea carantinei în hoteluri.

Ce se întâmplă în spitale în scenariul 3

Spitalele funcționează după un alt program, iar medicii sunt chemați de acasă, din libere. Zonele dedicate bolnavilor de COVID-19 sunt lărgite, iar celelalte cazuri sunt mutate în paturi din „spitalele de suport”, acestea fiind stabilitate de autorităţi.

În scenariul 3 se trece și la măsuri de prevenţie la măsuri de triaj în spitale, ceea ce înseamnă că afecţiunile care nu sunt urgente vor trece pe planul secund faţă de cazurile de COVID-19.

Se impun și măsuri mai restrictive privind mobilitatea persoanelor în zonele de focar şi în centrele urbane, însă autorităţile vor să ţină secrete aceste pregătiri.

Scenariul 4 coronavirus. Când se ajunge în acest punct și ce prevede acest scenariu
Scenariul 4 coronavirus

Scenariul 4 în caz de coronavirus

La câte cazuri de infecții cu coronavirus se intră în scenariul 4?

În cazul în care România va avea confirmate mai mult de 2.001 de îmbolnăviri, se va activa scenariul 4, care este, în prezent, cel mai resctrictiv luat în calcul de autorităţi.

Ce măsuri se prevăd în scenariul 4

În acest punct se aşteaptă ca graniţele României să se închidă şi se vor lua, gradual, măsuri similare cu cele din Italia:

  • intrarea unor zone/focare în carantină strictă, ceea ce înseamnă limitarea libertăţii de mişcare în public.
  • izolare forţată la domiciliu şi a persoanelor neinfectate, pentru limitarea răspândirii virusului
  • interzicerea adunărilor de persoane şi sub 100 de participanţi
  • închiderea unităţilor comerciale non-esenţiale (baruri, restaurante, magazine cu alt specific decât cel alimentar/medical/).
Galerie foto 
Citește și:

Raed Arafat, despre reintroducerea carantinei totale în România. „Toate țările iau măsuri serioase, nu e de glumit”

Dreptate în cazul gorjeanului care și-a ucis cel mai bun prieten, doar pentru a fi cu fosta lui nevastă. Felix s-a ales cu o pedeapsă grea

Am aflat cine este polițistul care a isterizat sute de românce! ”Cine e băiatul? Percheziție corporală face”? Ultima postare a Poliției Române a stârnit imaginația doamnelor!...

Brașovul, primul oraș din România cu transport public electric în totalitate. Anunțul făcut de ministrul Mediului, Costel Alexe

Avocata familiei Melencu face dezvăluiri importante în cazul Caracal: „Fiica lui Dincă a minţit. Poliţiştii au sustras un act din dosar s-o acopere“

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies