Cătălin Scărlătescu 

Vedete

Rețeta de mici a lui Cătălin Scărlătescu. Ce adaugă celebrul chef pentru un gust aparte

Iată cum să faci cei mai gustoși mici după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Vezi ce adaugă celebrul chef pentru un gust aparte!

Minivacanța de 1 mai se apropie cu pași repezi, astfel că majoritatea românilor caută cele mai bune rețete pentru mici gustoși și savuroși.

Citeste si: De ce poartă Patriarhul Daniel, o cruce și două icoane la gât? S-a aflat motivul din spatele acestei tradiții!- kfetele.ro

Se știe deja că la celebrarea zilei de 1 Mai, când se sărbătorește Ziua Muncii, micii sunt preparatele nelipsite de pe grătar.

Vezi mai jos cum să faci cei mai gustoși mici după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Află secretul celebrului chef pentru un preparat delicios.

Cum să faci mici după rețeta lui Cătălin Scărlătescu

În fiecare an, pe data de 1 mai, românii sărbătoresc Ziua Muncii. În această zi, cea mai cunoscută tradiție este cea a micilor, care sunt nelipsiți de pe masa festivă. Astfel, majoritatea românilor care se bucură de ziua liberă stabilită prin lege preferă să celebreze acest moment în aer liber, la un grătar cu familia.

Tocmai de aceea, mulți dintre aceștia au început deja să caute cele mai bune rețete pentru mititei gustoși și savuroși. Ei bine, dacă și tu ești în aceeași situație, trebuie neapărat să vezi care este secretul pentru cei mai buni mici. Una dintre cele mai căutate rețete de mici este cea a lui Cătălin Scărlătescu, pe care a dezvăluit-o în urmă cu câțiva ani.

Rețeta de mici a îndrăgitului bucătar se bucură de ani de succes, fiind una simplă și extrem de gustoasă.

Și dacă te întrebi cum să faci mici după rețeta lui Cătălin Scărlătescu, noi îți venim în ajutor. Vezi mai jos sfaturile celebrului bucătar pentru cei mai gustoși și suculenți mici.

„M-am gândit că sunt destui români care au o obsesie: nu mănâncă carne de porc. Așa că am ales carnea de oaie și vacă. Rețeta asta este semi-turcească. E luată așa cumva și de la turci și de la români, că și românii mănâncă picant. Ce vă rog eu să faceți: în primă fază nu băgați muștar în ei, mâncați-i așa cum sunt. Îi punem pe grătar și din momentul în care i-am întors prima dată, îi întoarcem mereu”, a spus Cătălin Scărlătescu, în urmă cu ceva timp, potrivit playtech.ro.

Citeste si: Anunț de ultim moment despre bursele elevilor: Suma de bani pe care școlarii urmează să o primească în noiembrie- kanald.ro

Citește și: Ce evenimente vor avea loc pe 1 mai 2024, în marile orașe din România, cu ocazia Zilei Muncii

Cătălin Scărlătescu  [Sursa foto: Facebook]

Trucuri pentru cei mai buni mici

Micii sunt fără doar și poate vedetele zilei de 1 mai, însă prepararea lor poate fi o adevărată bătaie de cap pentru mulți români. Ei bine, pentru a avea un mic gustos și perfect făcut pe grătar trebuie neapărat să ținem cont de anumite recomandări ale marilor bucătari. Astfel, dacă și tu îți dorești ca anul acesta să faci cei mai gustoși și suculenți mici, noi îți venim în ajutor cu sfaturi importante care îți pot fi de mare folos. Vezi mai jos cele mai cunoscute și eficiente trucuri pentru cei mai buni mici. Află care sunt secretele pentru a avea la masa de 1 Mai un preparat ca la carte.

Citește și: Ce farmacii sunt deschise de 1 mai 2024. Vezi care este programul de funcționare

Mici pe grătar, de 1 Mai  [Sursa foto: Shutterstock]

1. Primul sfat de care trebuie să ții cont, dacă îți dorești să prepari cei mai buni mici, este legat de alegerea cărnii. Potrivit recomandărilor făcute de marii bucătari, carnea trebuie să fie una specială pentru mici și provenită dintr-o sursă verificată. Din păcate, în fiecare an, de Ziua Muncii, tot mai mulți oameni ajung să facă toxiinfecție alimentară sau alte afecțiuni la stomac, din cauza faptului că nu verifică cu atenție calitatea cărnii.

2. Folosiți carne proaspătă, ci nu congelată. Acest aspect este unul extrem de important, mai ales dacă vă doriți să mâncați de 1 Mai cei mai gustoși mici. Ei bine, gustul micilor va fi mult mai savuros atunci când folosiți carne ce nu a fost congelată înainte. Totodată, carnea proaspătă care nu a stat la congelator se va găti mult mai bine pe grătar, iar micii nu vor rămâne cruzi la interior.

Citeste si: De ce poartă Patriarhul Daniel, o cruce și două icoane la gât? S-a aflat motivul din spatele acestei tradiții!- kfetele.ro

Citeste si: Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice- revistagalenus.ro

Citeste si: A vrut să evite camera, dar a fost prea târziu. Ce i-a șoptit Ahmed lui Daniel despre Veronica: "Consideră că nu pot să...". Iată ce a discutat cu ea separat și nu voia SĂ SE AFLE! Concurentul din Casa Iubirii o dă în vileag: "Vreau să arăt asta"- radioimpuls.ro

3. Înainte de a pune micii pe grătar este important să stabiliți un foc moderat. În acest fel, nu veți risca să se ardă la exterior și să nu se facă bine în interior.

4. Un alt truc pe care ar trebui să îl aveți în vedere este faptul că micii trebuie întorși pe fiecare parte, până ajung la o culoare uniformă. Acest pas este extrem de important, deoarece gustul micilor este influențat în mare parte de modul în care sunt gătiți.

5. Printre trucurile importante pentru prepararea micilor se numără și verificarea acestora, pentru a vă asigura că sunt bine făcuți la interior. Mai exact, după ce observați că micii au devenit rumeni, este bine să verificați unul pentru a testa dacă este pătruns suficient.

Pe lângă aceste trucuri, inspectorii ANPC recomandă să fim atenți de unde cumpărăm carnea pentru mici și care sunt condițiile în care preparatele perisabile sunt păstrate. Astfel, consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la condițiile în care sunt expuse și comercializate alimentele, să verifice funcționarea corespunzătoare a vitrinelor frigorifice, să se asigure de integritatea ambalajelor și de corectitudinea etichetării produselor.

Surse: playtech.ro, spynews.ro, b1tv.ro