WowNews logo WOWnews
Stories
Rețeta de mucenici muntenești a Elenei Merișoreanu! Interpreta de muzică populară a dezvăluit cum prepară desertul tradițional: „Se fierb timp de câteva minute” | EXCLUSIV

Exclusiv

Rețeta de mucenici muntenești a Elenei Merișoreanu! Interpreta de muzică populară a dezvăluit cum prepară desertul tradițional: „Se fierb timp de câteva minute” | EXCLUSIV

Elena Merișoreanu ne-a dezvăluit, în exclusivitate, rețeta de mucenici muntenești pe care o face an de an, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici!

Primăvara aduce una dintre cele mai iubite sărbători ale românilor. Vorbim, mai exact, de sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici, moment în care în toată țara se pregătesc tradiționalii mucenici. Fie că vorbim de variante muntenească sau de cea moldovenească, mucenicii sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor.

An de an, în ziua de 9 martie, gospodinele pregătesc tradiționalul desert. Anul acesta, jurnaliștii WOWbiz.ro au venit cu variante de idei direct de la vedete, iar cea care ne-a dezvăluit rețeta de mucenici muntenești a fost chiar Elena Merișoreanu.

Interpreta de muzică populară ne-a spus, în exclusivitate, cum ăi pregătește pe cei în zeamă, ce pune în apă în timp ce fierb mucenicii și cât timp îi lasă pe aceștia la flacără.

Citeste si: Tragedie rutieră pe Valea Oltului! O persoană a murit și alte patru au fost rănite în urma impactului dintre două autoturisme- kanald.ro

elena merisorenau

Interpreta de muzică populară Elena Merișoreanu la un eveniment

[Sursa foto: Facebook]

Rețeta de mucenici muntenești a Elenei Merișoreanu

Îndrăgita interpretă de muzică populară s-a născut în satul Parsoeni din județul Hunedoara și când vine vorba de povești tradiționale, de rețete și de dezvăluiri din România, aceasta ar putea scrie o carte. Am vrut să aflăm cum prepară Elena Merișoreanu mucenicii așa i-am cerut rețeta, iar ea ne-a dezvăluit-o în exclusivitate.

Citește și: Elena Merișoreanu, dezvăluiri despre nunta lui Jador. Abia acum s-a aflat. „Tocmai, că i-am zis: mă, de ce atâta grabă?”

Elena Merișoreanu prepară mucenicii muntenești și îi face an de an cu doar câteva ingrediente, pe lângă zahăr și nucă. Este vorba mai exact de vanilie și scorțișoară, însă după gust și după preferințele fiecăruia.

„Moldovenii fac cele mai sofisticate preparate pentru mucenici, dar la noi se fac cu zeamă. Miezul de nucă se dă întâi prin mașină. Se pun mucenicii în apă și se fierb timp de câteva minute, apoi se adaugă în apă zahăr după gust.

Cam aceasta este rețeta mea, la noi se fac mai simplu.

După ce au fiert se mai pun, în funcție de gusturi, vanilie sau scorțișoară, nuca pisată și atât. În rest nu îi mai facem cu nimic deosebit”, a povestit Elena Merișoreanu, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.

mucenici muntenesti

Mucenici muntenești într-un castron din lut

[Sursa foto: Shutterstock]

Nutriționiștii spun cum se mănâncă mucenicii, tocmai ca să nu avem probleme de sănătate

Recent, jurnaliștii WOWbiz.ro

u discutat cu nutriționistul Ana – Maria Demetrescu despre modul în care ar fi bine să consumăm mucenici, t ocmai pentru a nu avea probleme de sănătate sau digestie. Aceasta ne-a explicat faptul că moderația și echilibrul sunt importante și atâta timp cât mucenicii nu sunt consumați în exces, iar persoanele sunt sănătoase, nu ar trebui să existe probleme.

Citește și: Brigitte Pastramă, experiență neplăcută de Revelion! Ce i s-a întâmplat vedetei în noaptea dintre ani: „M-am trezit într-un balcon. Este un sentiment urât”

Citeste si: Când va anunța Iancu Sterp sexul copilului? Tânărul a făcut anunțul: “Cred că v-am ținut un pic cam mult pe jar.”- kfetele.ro

Citeste si: CE A FĂCUT Igor Cuciuc pentru soția sa e pur și simplu de neuitat: "Nimic nu este mai prețios. Merg pe drumul vieții cu..." Gestul interpretului de muzică populară aduce LACRIMI chiar și celor mai puternici. După tot ce au trăit, artistul face asta public- radioimpuls.ro

„La mucenici avem două variante. Sunt cei moldovenești care sunt făcuți din aluat cu făină albă, sunt unși cu miere sau cu un sirop din zahăr și apoi presărată nucă deasupra. Aceștia sunt cei clasici, dar acum mai sunt unii cu scorțișoară, unii cu cocos. Depinde fiecare de rețetă.

Avem și mucenicii muntenești care sunt din aluat crud și fiert, eventual cu nucă, scorțișoară și se prepară cu acel sos. Ambele variante conțin carbohidrați, ambele variante conțin zahăr, respectiv nucă. În ceea ce privește sănătatea, dacă nu avem nicio problemă mai ales cu glicemia, dacă nu suntem într-un proces de slăbire sau nu avem probleme cu obezitate, atunci sunt ok. Totuși, dacă suntem într-una din aceste situații, atunci e bine să consumăm în cantitate mică.

Ambele variante fiind făcute cu făină albă, vă dați seama că diferența nu este foarte mare. Mai există și mucenicii care în loc să fie fierți, sunt prăjiți. Pe aceștia ar fi mai bine să îi evităm. Cei care se pun la cuptor sunt varianta mai simplă și mai sănătoasă”, a explicat nutriționistul Ana – Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.

Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!

elena merisoreanu

Elena Merișoreanu în costum popular

[Sursa foto: Facebook]