kanald.ro
Exclusiv
Rețeta de mucenici muntenești a Elenei Merișoreanu! Interpreta de muzică populară a dezvăluit cum prepară desertul tradițional: „Se fierb timp de câteva minute” | EXCLUSIV
Elena Merișoreanu ne-a dezvăluit, în exclusivitate, rețeta de mucenici muntenești pe care o face an de an, de sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici!
Primăvara aduce una dintre cele mai iubite sărbători ale românilor. Vorbim, mai exact, de sărbătoarea Sfinților 40 de mucenici, moment în care în toată țara se pregătesc tradiționalii mucenici. Fie că vorbim de variante muntenească sau de cea moldovenească, mucenicii sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor.
An de an, în ziua de 9 martie, gospodinele pregătesc tradiționalul desert. Anul acesta, jurnaliștii WOWbiz.ro au venit cu variante de idei direct de la vedete, iar cea care ne-a dezvăluit rețeta de mucenici muntenești a fost chiar Elena Merișoreanu.
Interpreta de muzică populară Elena Merișoreanu la un eveniment
Rețeta de mucenici muntenești a Elenei Merișoreanu
Îndrăgita interpretă de muzică populară s-a născut în satul Parsoeni din județul Hunedoara și când vine vorba de povești tradiționale, de rețete și de dezvăluiri din România, aceasta ar putea scrie o carte. Am vrut să aflăm cum prepară Elena Merișoreanu mucenicii așa i-am cerut rețeta, iar ea ne-a dezvăluit-o în exclusivitate.
Elena Merișoreanu prepară mucenicii muntenești și îi face an de an cu doar câteva ingrediente, pe lângă zahăr și nucă. Este vorba mai exact de vanilie și scorțișoară, însă după gust și după preferințele fiecăruia.
„Moldovenii fac cele mai sofisticate preparate pentru mucenici, dar la noi se fac cu zeamă. Miezul de nucă se dă întâi prin mașină. Se pun mucenicii în apă și se fierb timp de câteva minute, apoi se adaugă în apă zahăr după gust.
După ce au fiert se mai pun, în funcție de gusturi, vanilie sau scorțișoară, nuca pisată și atât. În rest nu îi mai facem cu nimic deosebit”, a povestit Elena Merișoreanu, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro.
Mucenici muntenești într-un castron din lut
Nutriționiștii spun cum se mănâncă mucenicii, tocmai ca să nu avem probleme de sănătate
Recent, jurnaliștii WOWbiz.ro
„La mucenici avem două variante. Sunt cei moldovenești care sunt făcuți din aluat cu făină albă, sunt unși cu miere sau cu un sirop din zahăr și apoi presărată nucă deasupra. Aceștia sunt cei clasici, dar acum mai sunt unii cu scorțișoară, unii cu cocos. Depinde fiecare de rețetă.
Avem și mucenicii muntenești care sunt din aluat crud și fiert, eventual cu nucă, scorțișoară și se prepară cu acel sos. Ambele variante conțin carbohidrați, ambele variante conțin zahăr, respectiv nucă. În ceea ce privește sănătatea, dacă nu avem nicio problemă mai ales cu glicemia, dacă nu suntem într-un proces de slăbire sau nu avem probleme cu obezitate, atunci sunt ok. Totuși, dacă suntem într-una din aceste situații, atunci e bine să consumăm în cantitate mică.
Ambele variante fiind făcute cu făină albă, vă dați seama că diferența nu este foarte mare. Mai există și mucenicii care în loc să fie fierți, sunt prăjiți. Pe aceștia ar fi mai bine să îi evităm. Cei care se pun la cuptor sunt varianta mai simplă și mai sănătoasă”, a explicat nutriționistul Ana – Maria Demetrescu, pentru WOWbiz.ro.
Ai informații care pot deveni o știre? Intră în contact cu reporterii noștri pe adresa de mail [email protected]!
Elena Merișoreanu în costum popular